banner13

banner14

Sanayimiz daha rekabetçi olacak

Bakan Ergün : Verilen destekler pozitif etki yapacak.

GÜNDEM 24.04.2012, 17:53 24.04.2012, 16:54
Sanayimiz daha rekabetçi olacak

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, verilen desteklerle sanayi altyapısının daha da rekabetçi hale geleceğine inandığını ifade etti. 



Bakan Ergün, Merkez Bankası tarafından açıklanan Nisan Ayı Kapasite Kullanım Oranını değerlendirdi. İmalat Sanayi Kapasite Kullanım oranı 2012 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 artarak 74,7 seviyesinde gerçekleştiğine dikkat çeken Ergün, "İmalat sanayi kapasite kullanımı bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 0,2 azalmıştır. Ülkemiz 2011 yılında dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri oldu. 2012 yılında da yine beklentilerimiz doğrultusunda büyümeye devam ediyoruz. Sanayi sektörümüz, 2012 yılında da 2011 yılında olduğu gibi büyümeye güçlü katkısını sürdürmektedir. Dünyadaki krizin en ağır olduğu geçen yılda dahi sanayicilerimiz hem üretimlerini hem ihracatlarını artırabilmişlerdir. Bunun en önemli nedeni ülkemizin güçlü mali yapısı ve sağlam finans sistemiyle krizin kaynağı olan ülkelerden pozitif yönde ayrılmasıdır." dedi.



Sanayi sektörünün hem daha hızlı büyümesi hem de katma değeri yüksek alanlara yönelerek kârlarını yükseltmesi için teşvik sistemini güncellediklerini hatırlan Ergün, açıklamasını şöyla sürdürdü: 



"Yeni teşvik sistemine hem katma değeri yüksek yatırımları özendirecek hem de bölgesel dengesizlikleri giderecek çeşitli unsurlar ekledik. 2012 yılı itibariyle cari açık sorununu da kontrol altına aldık. Şimdi bu sorunu kalıcı olarak çözmek için adımlar atıyoruz. Yeni teşvik sistemiyle birlikte, cari açık için stratejik gördüğümüz sektörler ile büyük yatırımlara ayrı bir önem vererek bunları azami şekilde destekleyeceğiz. Uzun vadede tasarrufları artırmak amacıyla bireysel emeklilik sistemini ve bankacılıkta mevduat sistemini güncelledik." 



Markalaşmaya, Ar-Ge’ye, girişimciliğe, inovasyona verdikleri desteklerin artarak devam ettiğini kaydeden Ergün, "Tüm bu desteklerle birlikte sanayicimizin güçlü büyümesini sürdüreceğini, yüksek katma değerli ürünlere yönelerek ülke sanayi altyapısını daha da rekabetçi hale getireceğine inanıyoruz.” ifadesini kullandı. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19