banner13

banner14

Yılın iş kadını Nurcan Özdemir:

“Kendi işinizin patronu olun”

GÜNDEM 19.11.2012, 16:56 19.11.2012, 15:59
Yılın iş kadını Nurcan Özdemir:
YILIN İŞ KADINI ÖZDEMİR’DEN GİRİŞİMCİLER İÇİN İPUÇLARI
Global Girişimcilik Haftası etkinlikleri kapsamında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından “ Kendi İşinizin Patronu Olun” semineri düzenlendi. İş fikrine sahip girişimci adaylarının katılımının yanında, KOSGEB’in düzenlemiş olduğu Uygulamalı Girişimcilik Kursu Tamamlayan Girişimci Adaylarına sertifikalarının verildiği etkinliğin konuşmacısı, 2012 yılı Türkiye’nin Kadın Girişimcisi seçilen EPSA Yalıtım Ambalaj ve Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir oldu.
NURCAN ÖZDEMİR :  “GİRİŞİMCİ, AYAĞINI GAZDAN ÇEKMEZ”


Bu yıl Türkiye’nin Kadın Girişimcisi seçilen EPSA Yalıtım, Ambalaj ve Yapı Kimyasalları Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özdemir, Girişimcilik Haftası kapsamında Yalova Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB tarafından düzenlenen etkinlikte girişimcilik ve başarı öyküsünü katılımcılarla paylaştı.  35 metrekareden 14 bin metrekareye varan yalıtım sektöründeki başarısını farklı olmak kavramına bağlayan Özdemir, bir diğer önemli etkenin de çok çalışmak olduğunu söyledi.  Özdemir, “Yılın Kadın Girişimcisi ödülüne layık görüldüğüm andan itibaren, ülkemizdeki başta kadın girişimcilere yol gösteren organizasyonlar olmak  üzere girişimcilik kavramının anlaşılması için üzerime düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyorum. Türkiye’de girişimciliğin öneminin anlaşılması, özellikle kadınların iş hayatında daha aktif rol alması gerekiyor. Ülke ekonomimizdeki büyümeyi ancak bu şekilde sağlayabiliriz “ şeklinde konuştu.
Başarı yolculuğunun çok kolay olmadığını ifade eden Özdemir, KOSGEB desteklerinden de faydalandığını paylaştı. KOSGEB gibi kurumların  balık vermediğinin, balık tutmayı öğrettiğinin anlaşılması gerektiğini belirten Özdemir, “ Yeter ki bir yerden başlayın ve ayağınızı hiçbir zaman gazdan çekmeyin. Başarıya ulaşmak isteyen girişimci ayağını gazdan çekmez” dedi.
Girişimcilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte YTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Süheyla Uzuneser de bir konuşma yaptı. Yalova İl KGK Başkanı Uzuneser, devletin kadın girişimciliğin artmasına yönelik yaptığı çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. 123 ülkede kutlanan Girişimcilik Haftası’nın Türkiye’de 2008 yılından itibaren kutlandığını belirten Uzuneser, 6200 aday arasından yılın kadın girişimcisi seçilen Nurcan Özdemir’in önemli bir rol model olduğunu ifade etti. Yalova Kadın Girişimciler Kurulu’nun gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla ilgili de bilgi veren Uzuneser şöyle konuştu: Yalova Kadın Girişimciler Kurulu olarak, Ekim 2007’ de kurulduğumuzdan bu yana girişimci olmak isteyen, kendi işini kurmak isteyen kadınlara destek oluyoruz.  YTSO Kadın girişimciler kurulu olarak, yönetim kuruluna bağlı işlerimizi yürütürken, yerel ve ulusal birçok etkinlikte Yalovalı iş kadınlarını temsil ediyoruz. Her fırsatta iş dünyasında kadın bakış açısını vurguluyoruz.
Girişimcilerin sürdürülebilir ekonomik büyümede kilit rol oynadığını belirten YTSO Başkanı Celal Özel ise, başarıyı yakalamış girişimcilerin önemli rol model olduğunu söylerken, programına katılan KOSGEB Bursa  Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ise, Türkiye’de 1milyon 3OO bin olan girişimci sayısının  sadece 83 bininin kadın olduğuna dikkat çekerek, girişimciliğin bir kariyer planlaması olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından program, girişimcilik kursunu tamamlayan 54 kursiyere sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19