banner13

banner14

Bursa OSB'yi bölge sanayicileri yönetecek

Kanun değişikliği TBMM’de kabul edildi.

KENT SİAD'LARI 02.07.2012, 21:52 02.07.2012, 20:53
Bursa OSB'yi bölge sanayicileri yönetecek
Bursa Organize Sanayi Bölgesi, bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilecek...
 
BOSİAD’ın haklılığı TBMM ‘de çıkarılan yasayla onaylandı…
 
5174 sayılı TOBB Kanunu ve 4562 sayılı OSB Kanunu ve bu kanuna istinaden 22 Ağustos 2009 tarih ve 27327 sayılı OSB uygulama Yönetmeliği esas alınması gerektiğini savunan Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) Yönetimi, zoru  başardı, hakkını aldı.
 
BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Göreve geldiklerinden bu güne gündeme taşıdıkları Organize Sanayi Bölgesinin,  bölgedeki sanayiciler tarafından yönetilmesini sağlayacak olan kanun değişikliğinin TBMM’de kabul edildiğini, olması gerekenin olduğunu ve hakkın yerini bulduğunu söyledi..
 
 
Demokrasilerde halkın kendi kendisini yönetmesinin asıl olduğunu fakat Türkiye genelinde bulunan 360 sanayi bölgesi içerisinde Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğine sahip, yıllık ihracat hacmi yaklaşık 5 milyar doları bulan, dünya tarafından tanınan ve bilinen markaların üretim yaptığı bölgenin sanayici olmayan kişiler tarafından yönetiliyor olmasının Bursa ve Türk ekonomisi için büyük bir ayıbı olduğunu geçmişte aktaran BOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu , meclisten geçen yeni karar için şu açıklamayı yaptı :
 
“Bursa Organize Sanayi Bölgesi, BTSO seçimlerinde meclise seçilen kişiler tarafından yönetiliyor olması bizim için son derece rahatsız ediciydi. Burada faaliyet göstermeyen bir tüccar, bizim faaliyet gösterdiğimiz organize sanayi bölgesinin kimler tarafından yönetileceğine karar veriyordu. Biz buna karşı çıktık ve başardık.
Neden karşı çıkmıştık ? Çünkü sanayi bölgesinde biz faaliyet gösteriyoruz, sanayi bölgesinin verdiği hizmetleri biz kullanıyoruz, sıkıntıları biz yaşıyoruz, dayatmalara biz göğüs germeye çalışıyoruz. Diğer sanayi bölgelerindeki arsa fiyatlarıyla bizim bölgemizdeki arsa fiyatları ve hizmet bedellerini karşılaştırdığınızda söylemek istediklerimiz açıkça ortaya çıkıyor. Bizim sektörümüzde başka bir organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren rakibimiz daha avantajlı fiyatlarla üretim yapabiliyor. Bu bir haksız rekabettir. Üreticiler arasında haksız rekabet Türk ekonomisine vurulan en büyük darbe oluyordu. Bu nedenle karşı çıkmıştık. Sesimize Meclis kulak verdi, haklılığımıza inandı. Ve sanayiciye destek oldu”dedi.
 
 
Türkiye Büyük Meclisi'nden geçen 5174 sayılı TOBB Kanunu ve 4562 sayılı OSB Kanunu ve bu kanuna istinaden kanun değişikliğinden son derece memnun olduklarını açıklayan BOSİAD Başkanı Mustafa Barutçuoğlu :” Organize Sanayi Bölgemizin, bölgemizdeki sanayiciler tarafından yönetilmesini sağlayacak olan kanun değişikliği dün TBMM’inde kabul edilmiştir. Bu kanun değişikliğinin hazırlanmasında ve kabul edilmesinde emeği geçen, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat Ergün’e, AKP Bursa Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şahin ve diğer milletvekillerine teşekkürü bir borç bilir, kanun değişikliğinin bölgemize, Bursa’mıza ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.




 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19