banner13

banner14

Kalite şehrinde kalite günleri

TSE, çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak Bursa’da kaliteyi gündeme taşıyacak.

KENT SİAD'LARI 04.03.2012, 10:35 04.03.2012, 09:36
Kalite şehrinde kalite günleri
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa'da organize sanayi bölgeleri, ticaret ve sanayi odaları ile belediyelerin işbirliğinde gerçekleştirilen ''Kalite Şehrinde Kalite Günleri' adlı bir çalışmayı başlattı.
2-21 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılacak çalışmanın son gününde ise 'Kalite Zirvesi' düzenlenecek. 
 
 
TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, düzenlediği basın toplantısında, 'Kalite Şehrinde Kalite Günleri' adlı projeyi kamuoyuna tanıttı. BTSO, BUTGEM, BTSO-OSB, GÜSAB, Karacabey TSO, M. K. Paşa TSO, İnegöl TSO, UİB, HOSAB, NOSAB, Orhaneli MYO, Orhaneli Belediyesi, Çanakkale TSO, Balıkesir TSO’nun işbirliğiyle düzenlenen projelerle rekor sayıda eğitim verilmesi hedefleniyor. Karaman, yaptığı konuşmada, Bursa'da başlatılan eğitim çalışmalarına büyük ilgi beklediklerini söyledi. Karaman, “TSE olarak ülkemizde benzeri düzenlenmemiş bir organizasyonla kamuoyunun karşısına çıkıyoruz. TSE milli bir kamu kuruluşudur. Sanayicinin gelişmesi, kalkınması ve uluslararası pazarda ülkemizin payını artırmak için çalışır” dedi.
 
“Bursa iş dünyası bu projeyi sahiplenmeli”
 
TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, projelerine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederken, Bursa iş dünyasını kalite bilinci için yapılan eğitim organizasyonlarına sahip çıkmaya davet etti.
 
2 Nisan'da başlayacak çalışmalara, isteyen herkesin 65 TL ücret vererek katılabileceğini belirten Karaman, ''Kaliteyi hayatın her alanına yaymak istiyoruz. Bursa'nın dağ ilçelerinde de ilk kez kalite çalışması yapılıyor. Orhaneli Belediyesi çalışanlarına yönelik eğitimlerimize de devam ediyoruz” diye konuştu.
 
Toplantıya katılan TSE Başkanlık Müşaviri Enver Başarır, Bursa’da başlatılan bu projenin sanayiciye ve üreticiye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Başarır, “Bursa’nın kalite çalışmaları alanında büyük yol aldığını görmekten mutluluk duyuyorum. Özellikle bu ziyaretimde, çalışmaların yansımalarını daha net gördüm. Mevcut istihdamı daha fazla artırmak da kaliteyi her alana yaymaktan geçiyor” diye konuştu.
 
Proje ortaklarından DOSABSİAD Başkanı Selim Yedikardeş ise yaptığı konuşmada Bursa’da düzenlenen ‘Kalite Zirvesi’nin işbirlikçisi olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Yedikardeş, “Osmanlı Devleti’nin kudretli padişahlarından Sultan 2. Bayezıd tarafından yürürlüğe konulan ve ilk kalite standardı olarak bilinen Kanunname-i İhtisab'ın yazıldığı Bursa’da yapılacak bu çalışma örnek teşkil edecek” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19