banner13

banner14

Kentsel dönüşümde güçlü ittifak

Mimarlar Odası ve BUMİAD birlikte hareket edecek.

KENT SİAD'LARI 23.04.2012, 12:14 23.04.2012, 11:14
Kentsel dönüşümde güçlü ittifak

 Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) Başkanı İlker Özaslan ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Mimarlar Odası (MO) Bursa Şubesi genel kurulunda başkanlık görevini yeniden üstlenen Nizamettin Kaya ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Özellikle kentsel dönüşümün ele alındığı toplantıda MO ve BUMİAD bu süreçte birlikte hareket etme kararı aldı.



MO Bursa Şubesi yönetiminin demokratik bir kongreyle seçildiğini belirten İlker Özaslan, mimarların bundan sonraki süreçte Bursa’nın değişen yeni yapılarında daha da etkin bir rol alacağından şüpheleri olmadığını söyledi.


“DERNEK OLARAK AKADEMİK ODALARIN YANINDAYIZ”


Kentsel dönüşüme katkı koymaya hazır olduklarını dile getiren BUMİAD Başkanı Özaslan şunları kaydetti:


“Hükümet, kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen, ‘Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Tasarısı’ gibi çok önemli bir karar aldı. Kentsel dönüşümle birlikte çarpık yapılaşmanın önüne geçebilecek çalışmalara katkı koymalıyız. İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası gibi tüm akademik odalar birlikte bu yasa üzerinde çalışmalı. Sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda desteğe açık olması gerekiyor. Dönüşümün nasıl olması gerektiğini sivil toplum kuruluşları, akademik odalar ve belediyeler birlikte çalışarak çözmeli. BUMİAD olarak projelerin üretilmesine katkı koymaya hazırız.”


“DÖNÜŞÜMÜN YANLIŞLIKLARINI ÇÖZECEĞİZ”


MO Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıllık sürecinde kentsel dönüşümün olduğunu ve MO olarak gündemlerinde de bu konuyu ön planda tutuklarını söyledi.



Başkan Kaya, “Kentsel dönüşümde öncelikle görev bizlere düşüyor. Mimarlığı iyi bir şekilde yaymamız gerekiyor. Bu hedefin gerçekleştirilmesi konusunda tüm sivil toplum kuruluşlarının desteği gerekiyor. Sorunları biraz daha sesli söylemeliyiz. Bu sürecin olumlu noktaya gitmesi için ortak çalışmalara önem vermeliyiz. Bir kentin dönüşümü mimarlığı etkin kılarak yapılabilir. Ekonomi ve rant ön planda tutulmamalı” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19