banner13

banner14

2023 vizyonu inovasyonla mümkün

Kocakuşak : Türkiye’de inovasyon yönetim sistemi kurulmalı.

ŞİRKETLER 12.04.2012, 12:14 12.04.2012, 11:15
2023 vizyonu inovasyonla mümkün

 Türkiye’nin 2023 vizyonu inovasyon üzerine çizilirken, iş dünyası için inovasyon stratejilerini yeniden tanımlıyor. Markalaşmada da inovasyon önem kazanmaya başladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda Bilen Patent tarafından Bursa iş dünyasına inovasyon Stratejisi ve Sınai Mülkiyet Hakları eğitimi verildi.

 
Eğitimde, inovasyonun bir yönetim stratejisi olduğunu vurgulayan Bilen Patent Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ömer Kocakuşak; “Benimsetilmeyen strateji yoksa inovasyonda yoktur. İnovasyon sürdürülebilir olmalı ve Türkiye’de inovasyon yönetim Casino siteleri sistemi kurulmalıdır” dedi. Kocakuşak, inovasyonun patentle sonuçlanması için klasik AR-GE yöntemlerinin terk edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
 
İyi bir marka olmak sizi diğerlerinden ayırır
 
İnovasyon bakış açısıyla markalaşmayı anlatan Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Ferruh Uztuğ ise, tüketim kültürü içinde markanın çok önemli olduğunu söyledi. Sorunun üretmek değil, üretilenleri değerli üreterek pazarlamak olduğunu belirten Ferruh Uztuğ, “1987’den sonra Türkiye’de tüketim anlayışı marka haline dönüşmüştür. Artık tüketim kültürümüz markadır. Dünyada son 30 yılda önceki 5 bin yıla göre daha fazla enformasyon üretilmiştir. İyi bir marka adına sahipseniz bu size iş kapılarını açacaktır. İyi bir marka olmak ise iyi bir iletişim yönetimi ile olur” şeklinde konuştu.
 
Patent AR-GE çalışmalarının meyvesidir
 
İnovasyonun meyvesini oluşturan sınai mülkiyet hakları ile ilgili bilgilendirmeyi de Bilen Patent Yönetim Kurulu Eş Başkanı Erdem Kaya yaptı. Patent başvurularının her geçen gün arttığının ancak yeterli olmadığının altını çizen Kaya, Bursa’nın 2011 yılında patent başvurularında ikinci sırada yer aldığını söyledi. Patentin AR-GE çalışmalarının bir meyvesi olduğunu belirten Erdem Kaya, firmaların hangi çalışmaların buluş olup olmadığı konusunda sıkıntı yaşadığını kaydetti. İş dünyasını bilinçlendirmek gerektiğine dikkat çeken Kaya, patent vekillerine önemli görevler düştüğünü söyledi.
 
Devlet desteklerinden mutlaka yararlanılmalı
 
Eğitimde, Bilen Patent Teşvik Uzmanı Ahmet Akan da inovatif projelerin devlet desteklerinden faydalandırılması konusunu işledi. Devletin her konuda birçok destek sağladığını ve iş dünyasının mutlaka bunlardan yararlanması gerektiğini vurguladı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19