banner13

banner14

Bursa markalaşmada gereken yerde değil

Marka başvurusunda Türkiye’de 4. kentiz

ŞİRKETLER 01.03.2012, 14:16 11.04.2012, 23:27
Bursa markalaşmada gereken yerde değil
Türk Patent Enstitüsü(TPE) verilerine göre 2011’de Türkiye’nin 120 bin marka başvurusuyla ilk kez Avrupa’da birinci olmasını başarı olarak değerlendiren Bilen Patent Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ömer Kocakuşak, buna karşın Bursa gibi ekonomiye yön veren bir kentin marka başvurusunda dördüncü sırada yer almasının yeterli olmadığını savundu.
 
 
Firmaların inovasyonla gelişeceğini vurgulayan Kocakuşak, marka olmadan başarının da sağlanamayacağına dikkat çekerek, Bursa’nın daha üst sıralarda yer alması gerektiğine dikkat çekti.
 
Sınai haklara verilen önemin artmasından memnun olduklarını dile getiren Bilen Patent Yönetim Kurulu Eş Başkanı Ömer Kocakuşak, TPE verilerine göre Türkiye’nin 2011’de 120 bin marka başvurusuyla ilk kez Avrupa birincisi olmasını başarı olarak değerlendirdi, ancak marka başvurusunda dördüncü sırada yer alan Bursa’nın ekonomideki değerine bakıldığında marka başvurularını yeterli bulmadı.
 
Bursa’nın marka başvurusunda İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra yer aldığını belirten Ömer Kocakuşak, “Ekonomiye yön veren ve yeni katılacak OSB’ler ile birlikte OSB’lerin Bursa’da 19’u bulması hedeflenen bir sanayi kentinde marka başvurularının sayısı ise yeterli değildir. Sınai haklar ekonomilerin gelişmesinde son derece önemlidir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında izleyeceği yol inovasyon, Ar-Ge ve Patent alanlarındaki verimliliği arttırma yönünde olmalıdır. Bursa sanayi, tekstil, turizm, tarım, kültür kenti olma özelliğiyle geniş bir vizyona sahip. Ancak Bursa’da üretilen ürünler, yabancı markalarla ülkemize getirilip kat kat fazla etiketle yine bize satılıyor. Markanın önemi ise burada daha iyi anlaşılıyor. Yerli uçak, yerli otomobil, yerli tren üretilmesi gibi hedeflerin yer aldığı bu şehirde; başarı için inovasyon ve marka, patent kısaca fikri mülkiyet haklarının korunması vazgeçilmez bir unsurdur” dedi.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19