banner13

banner14

TUSKON Rusya'ya köprü oldu

GÜSİAD üyesi işadamları Moskova ve Bryansk’a iş gezisi düzenledi.

ÜLKE SİAD'LARI 23.04.2012, 13:55 23.04.2012, 12:56
TUSKON Rusya'ya köprü oldu

 Güngören Sanayici ve İşadamları Derneği’den (GÜSİAD) iş adamları Rusya’nın Bryansk şehri ve başkent Moskova’ya iş gezisi düzenledi. Rusya’da faaliyette bulunan Rus Türk İş Adamları Derneği (RUTİD) ve Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) katkıları ile düzenlenen iş gezisinde tekstil, sağlık, turizm ve mobilya sektöründen Türk girişimciler, Rus meslektaşları ile anlaşma sağladı. Bryansk kentinde bir hastane kurmayı planlayan Türk girişimciler, çocuk-bayan giyim ve mobilya üzerine de kente yatırım yapacak.



Bryansk kenti ekonomi ve ticaretten sorumlu Vali Yardımcısı Aleksandr Gorşkov ve kent Ticaret Odası Başkanı Tatyana Fyodornova’nın karşıladığı Türk heyeti gördükleri yakın ilgiden memnun oldu. Bölgelerinde yatırım planlayan Türk şirketlerine arazi tahsisi, vergi indirimi ve kredi kolaylığı gibi bir dizi destek sunabileceklerini ifade eden Fyodornova, “Şehrimizde Türk ticaret günleri düzenlemeyi planlıyoruz. Türk iş adamlarını bölgemize bekliyoruz. Benzer şekilde İstanbul’da Rus ticaret günleri düzenleyebiliriz. Ortak ticaret anlamında fırsatlar çok fazla. Türk girişimcileri bölgemize bekliyoruz” çağrısı yaptı.



“RUSYA VE TÜRKİYE UZUN ARADAN SONRA KARŞILAŞAN İKİ AKRABA GİBİ”



Türk iş adamları ile birilikte geziye katılan Güngören Kaymakamı Seyfettin Azizoğlu, Bryansk kentinde çok sıcak ve samimi bir şekilde karşılandıklarını, Türk-Rus dostluğunun geleceğinin umut vaat ettiğini söyledi. Belirli bir süre uzak kalmış, sonra da kavuşmuş iki akraba gibi olduklarını ifade eden Azizoğlu, “Bryansk kentinden iş adamları ilçemize gelmişti. Şimdi iadeyi ziyaret oldu. Türkiye’nin 10-15 sene önce başlattığı modernizasyon ve dönüşüm süreci şimdi Rusya’da yaşanıyor. 1950’lerde Türkiye’nin ağır sanayinin temellerini Rusya atmıştı. Şimdi de Rusya’nın modernleşmeye ihtiyacı var. Türkiye’ye olan güvenleri yüksek. Türkiye’yi tercih ediyorlar ve partner olmak istiyorlar. Bir çok alanda işbirliği yapma fırsatı var” tespitinde bulundu.



Rusya ve Türkiye’nin vizeleri kaldırmasının karşılıklı güven duygusunu güçlendirdiğine dikkat çeken Kaymakam, “Ben burada Türkiye’nin imajının bu yönde olumlu gelişmesine katkı sağlayan Türk iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, TUSKON ve RUTİD gibi faal çalışan iş adamları derneklerine teşekkür ediyorum” dedi.



RUSYA’DA BÖLGELER BAKİR



GÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Ateş derneklerine 550 şirketin üye olduğunu, dünyanın farklı kentlerine iş adamlarını taşıyarak yeni açılım imkanı sağladıklarını vurguladı. TUSKON gibi çatı yapı ve RUTİD gibi yerel derneklerin katkıları ile Rusya’ya geldiklerini ifade eden Ateş, “Burada çok olumlu izlenimler edindik. Rus iş dünyası ile bir araya geldik. Rus şirketler çok ilgiliydi. Bizimle iş yapmak istiyorlar. İyi niyet protokolü imzaladık. Rusya’da merkezde şartlar ağır olmasına rağmen, bölgeler çok bakir. Değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu.



TÜRKİYE TECRÜBESİNİ TAŞIYABİLEN BAŞARILI OLUR



Katar Hukuk Bürosu’ndan Mehmet Katar da Rusya’ya ilk kez geldiklerini ve yatırım imkanları açısından çok etkilendiklerini söyledi. Özellikle Bryansk kentine bir hastane kurulması konusunda anlaşma sağlamak üzere olduklarını ifade eden Katar, Rusya izlenimlerini şu şekilde aktardı: “Biz üyelerimizle birlikte artık Rusya’ya daha sık gelmek istiyoruz. Türkiye’de alan dar. Burada daha geniş fırsatlar var. Türkiye tecrübesini taşıyabilecek şirketlerin başarı şansı yüksek. Rusya’nın kaynakları sınırsız. Ülke ekonomisi istikrarlı ve önü açık görülüyor. Mantıksız olmadığı sürece uzun vadeli yatırımların mutlaka karşılığı alınır.”



bonus veren siteler background-position: initial initial; background-repeat: initial initial; ">Sovyetler Birliği’nin kurucusu Vladimir Lenin’in doğum gününde Kızıl Meydan’ı ziyaret eden Türk iş adamları, Türk-Rus Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Moskova’da faaliyette bulunan RUTİD üyesi iş adamları ile de fikir alış verişinde bulunan GÜSİAD heyeti, şehir turunun ardından Türkiye’ye döndü.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19