banner13

banner14

BEBKA’DAN FİRMALARA AR-GE TURLARI

BEBKA, TÜBİTAK-MAM ve AR-GE FİRMALARI ARASINDA ARAYÜZ OLUYOR

GÜNDEM 06.07.2019, 13:14 22.08.2019, 13:15
BEBKA’DAN FİRMALARA AR-GE TURLARI

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) enstitü ve laboratuvar altyapılarının Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde bulunan firmalara tanıtılması amacıyla teknik çalışma ziyareti düzenlendi.

 

Sektörel iş birliklerinin geliştirilmesine yönelik konuların da ele alındığı çalışma ziyaretinde bölgede yer alan ve Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan 20 firmanın temsilcisi katıldı.

 

Çalışma ziyareti kapsamında ilk olarak TÜBİTAK MAM tarafından tanıtım filmi sunuldu ve sonrasında yetkililer tarafından merkez bünyesinde faaliyet gösteren enstitüler hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Daha sonra TÜBİTAK MAM tarafından geliştirilen ürünlerin sergilendiği alan ziyaret edilip ürünler hakkında detaylı bilgiler verildi. 

 

Heyetin temaslarında son olarak TÜBİTAK MAM bünyesinde bulunan Malzeme, Kimya Teknolojileri ve Enerji Enstitüleri ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde enstitülerin sunduğu test, analiz, doğrulama için laboratuvar altyapıları hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı ve olası Ar-Ge işbirliği imkanları değerlendirildi.

 

BEBKA tarafından ilki gerçekleştirilen “Ar-Ge Turları - TÜBİTAK MAM Çalışma ziyareti” nin ikincisinin Eylül ayı içerisinde yapılması planlanıyor

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
24°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19