banner13

banner14

01.04.2020, 20:32 454

Sektörünün güçlü sesi : BEKSİAD

Önce, dünyanın savrulduğu ve ülkemizi de etkisi altına alan Corona-19 virüsünün bir an önce sona ermesi dilek ve temennilerimle..

Türkiye’de çocuk konfeksiyonu üretiminin yüde 70-80’ini gerçekleştiren ve ürettiği ürünlerin yüzde 60’ını dünyanın beş kıtasına pazarlayan ve satan bir sektörden ve bu sektörün sözcüsü/temsilcisi konumunda olan BEKSİAD’dan bahsedeceğiz.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde bugünkü adıyla Vişne Ticaret Bölgesi (VTC) 15 yıl kadar önce bebe ve çocuk konfeksiyon üreticilerinin doğal bir şekilde toplandığı bölge oldu.

Bebe ve Çocuk konfeksiyon firmalarının gelmesi ile Vişne Caddesi, ona paralel alt ve üst caddeler ve dikey sokaklarda ciddi hareketlenme oldu. Son on yıla baktığımızda büyük bir değişim göstererek, Türkiye’de ve dünyada konfeksiyon işiyle iştigal eden hemen hemen herkes tarafından tanınan bilinen bir yer oldu Vişne Ticaret Bölgesi.

Binlerce firmanın ve yüz bine yakın insan istihdamının toplandığı bu bölgede, sektörün birlik ve beraberlik halinde hareket edebilmesi, ulusal ve yerel yöneticilere sektörün ve bölgenin ihtiyaçlarının iletilebilmesi, firmalarımızın gelliştirilebilmesi ve ufukların açılması gibi düşüncelerle BEKSİAD (Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü İşadamları Derneği) kuruldu.

BEKSİAD; 250 üyesi ile sektörün ve Vişne Ticaret Bölgesi’nin gelişimine katkı vermek, firmalarımızın eğitilmesi ve sektöre nitelikli işgücü kazandırmak maksadıyla eğitim faaliyetlerinde bulunmak, yılda iki defa yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimiz için fuarlar düzenlemek, BTSO ile ortak uluslararası rekabeti geliştirme (URGE) projeleri gerçekleştirmek gibi birçok faaliyeti yürütmektedir.

Vişne Ticaret Bölgesi’nin güzelleştirilmesi için Büyükşehir Belediyemiz ve Yıldırım Belediyemiz ile projeler geliştiriyoruz.

Meslek liselerimizle protokoller yapıp hem sektöre nitelikli işgücü sağlıyor hem de evlatlarımızın önünü ve ufkunu açmaya çalışıyoruz. Uludağ Üniversitesi’nde açılmasına öncülük ettiğimiz Çocuk Moda Tasarım bölümü şehrimize ve sektörümüze değer katacaktır.

Bebe çocuk konfeksiyonu sektörü ve BEKSİAD yönetimi olarak içinde bulunduğumuz Yıldırım ilçemize, Bursamıza ve ülkemize istihdam ve ihracat olarak değer katmaya devam ediyoruz.

İnşallah en kısa zamanda bu sıkıntılı günleri atlatır, tekrar üretime ve ihracata devam ederiz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19