banner13

banner14

KAMUDA DEĞİŞİM VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SEMİNERLERİ SONA ERDİ

İSMAİL GERİM: DEĞİŞİME DİRENEN DEĞİL DEĞİŞİMİ YÖNETEN KURUMLAR OLMALIYIZ

GÜNDEM 26.06.2019, 10:08 22.08.2019, 10:09
KAMUDA DEĞİŞİM VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SEMİNERLERİ SONA ERDİ

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) hızla değişen dünya ve teknolojik gelişmeleri takip etmek ve kamu yönetimlerinin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı iş birliğiyle düzenlediği ‘Rekabet ve Kalkınma İçin Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerleri’ dizisinin sonuncusu da gerçekleştirildi.

24 Nisan 2019 tarihinde başlayan, yerel yönetimler olmak üzere kamu kurumlarının üst ve orta kademe yöneticilerine yönelik hazırlanan ve 3 ay süren seminerler dizisinin altıncısı ve sonuncusu düzenlendi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yine kalabalık bir katılımla gerçekleşen seminerde, İzgören Akademi’den Acun Erkuloğlu, ‘Zaman Yönetimi’ konu başlığında önemli bir sunum yaptı.

“Toplamda 8.500 adam/saatlik bir eğitim programı gerçekleştirdik”

Etkinliğin açılışında konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, ‘Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir’ diyerek yola çıktıklarını ve kamuda yer alan binin üzerinde personelin seminer programlarından faydalandığını açıkladı. Gerim, “Toplamda 8.500 adam/saatlik bir eğitim programını sizlerin katılımıyla gerçekleştirmiş olduk. Bu yoğun katılım bizlere bundan sonraki çalışmalarımızda yol gösterici olacak, benzer programların hazırlanmasında rehberlik edecektir” dedi.

Gerim şunları söyledi: “Üst ölçekli planlarda da vurgulanan kamu ve yerel yönetimlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve insan kaynağına yatırım yapılması ulusal ölçekte öncelikli konulardan biridir. Ulusal planların yerelde uygulanmasına destek vermek de Ajans olarak görevlerimiz arasındadır. Kamu yöneticileri olarak; yenilikleri takip etmek, toplumun yeni ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir kamu yönetimine geçiş için zemin hazırlamak, insan kaynağına yatırım yapmak ve kurumsal kapasiteyi geliştirmek önceliğimiz olmalıdır.”

“Değişime ve gelişime açık olmalıyız”

Gerim sözlerini şöyle noktaladı: “Sürekli değişen ve gelişen teknoloji ve bilgi çağında, insan kaynaklarımızın bilgili olması, gelişmeleri takip etmesi ve kendini sürekli geliştirmesi elzemdir. Hizmet sunduğumuz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilmek daha hızlı ve etkin cevap verebilmek için teknoloji ve dijital dönüşüm alanında yapılması gerekenleri iyi planlamalı ve hayata geçirmeliyiz. Değişime ve gelişime açık olmalı, değişime direnen değil değişimi yöneten kurumlar olmalıyız.

Bu seminerlerin gerçekleşmesinde bize destek olan Bursa Valimize, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve BEBKA Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum.”

“Zaman yönetiminde önemli olan insanın kendi kendini yönetmesidir”

Günün konuk konuşmacısı İzgören Akademi’den Acun Erkuloğlu da, ‘Zaman Yönetimi’ hakkında önemli bilgiler verdi. Zaman yönetimini, kurumlar açısından temel üretim girdilerinden biri olarak nitelendiren Erkuloğlu, “Zaman Yönetimi, hayalinizdeki gün ile hayatınızdaki gün arasında denge kurmaktır” dedi.

Zaman Yönetimi konusunda çeşitli teknikleri ve kuramları da konuklarla paylaşan Erkuloğlu planlamanın önemine vurgu yaptı. Erkuloğlu şunları söyledi: “Yapılan araştırmalar çalışanın gün içinde iş gücünün yüzde 40’ını kullanabildiğini gösteriyor. Kalan yüzde 60’ı, plansızlığa, önceliklendirememeye, netleşmemiş hedeflere, bölünmeye ve sürekli ertelemeye gidiyor. Planlama yaparsanız zaman yönetiminde başarılı olursunuz. Zaman yönetiminde önemli olan insanın kendi kendini yönetmesidir.”

Katılımcılara sertifikaları verildi

Etkinlik sonrasında, Bursa Vali Yardımcıları Mustafa Özsoy ve Nevzat Ergün ile BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim tarafından eğitimci Acun Erkuloğlu’na, hediye takdim edilirken 6 (altı) seminere de katılan katılımcılara, sertifikaları da verildi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19