banner13

banner14

KAYAPA OSB’NİN ÖNCELİĞİ ALTYAPI…

Kayapa OSB ıslah sürecinin tamamlanmasının ardından ilk üye toplantısı gerçekleştirildi.

GÜNDEM 18.07.2019, 14:07 22.08.2019, 14:08
KAYAPA OSB’NİN ÖNCELİĞİ ALTYAPI…

Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde (Kayapa OSB) ıslah sürecinin tamamlanmasının ardından ilk üye toplantısı gerçekleştirildi. Podyum Davet’te düzenlenen toplantıda, üyeler, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Kayapa OSB ve Kayapa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KSİAD) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, üyeler yoğun ilgi gösterdi. Resmi olarak 28 Mart 2019 tarihinde Organize Sanayi Bölgesi kimliğini kazanan Kayapa OSB’nin gelecek dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları ve projeleri üyelerle paylaşıldı.

Programın açılışında konuşan KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güler, “Kayapa OSB oluşumuz, tekrardan hepimize ve sanayimize hayırlı uğurlu olsun. Zor ve meşakkatli bir süreç oldu ama hep birlikte başardık. Son dönem KSİAD başkanı olarak; Islah OSB döneminde ve öncesinde KSİAD Yönetim Kurulunda görev alan ve başkanlık yapan tüm sanayici arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Şimdi içe dönük çalışmalara başlıyoruz”

Müteşebbis Heyeti’nin ve Kayapa OSB’nin Başkan Vekili İlker Duran ise şunları söyledi: “Bursa’nın ilk ıslah OSB sürecini, yaklaşık 5 yıl önce Kayapa Islah OSB ile başlattık. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak özellikle Bursa’daki sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, gerek Islah Organize Sanayi Bölgeleri, gerek Islah Organize Sanayi Bölgesi olmaya müsait bölgelerle ilgili süreçlerin liderliğini üstlendik. O günlerden bugüne kadar hep birlikte çok kısa zamanda çok başarılı bir süreci bitirdik ve yakın bir zaman önce Organize Sanayi Bölgesi olma vasfını kazandık. Dışa dönük çalışmalarımızı böylece hallettik. Bundan sonraki süreç içe dönük çalışmalardır. Sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, altyapı, üstyapı projelerini hep birlikte hayata geçireceğiz.”

“Daha yolun başındayız”

Kayapa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy ise, daha yolun çok başında olduklarını ama hep birlikte çalışarak yola devam edeceklerini ifade etti.

Casino Siteleri 34); text-align: justify; line-height: 15.6933px; font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">Toy şunları söyledi: “Kayapa Sanayi Bölgesi’nin geçmişi 1991-1992 yıllarına dayanıyor. 1998 yılında bu bölgeye sanayici olarak geldiğimde bölgede sadece 6 firmaydık. Bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda 20 küsür yılda ciddi bir büyüme kat ettik. Zor bir süreç geçti, bu günlere kolay gelmedik. Sivil toplum kuruluşlarının önemini bildiğimizden 2002’de KSİAD’ı kurduk. Biz burayı sanayi bölgesinden çıkartıp OSB yapma hayalini kurduk, çalışmalar yaptık, Ankara’ya birçok defa gittik geldik, sunumlar yaptık. Islah OSB yasasıyla da birlikte bize bir fırsat doğdu ve bu fırsatı iyi değerlendirdik ve de bugünlere geldik. Sanayiciler olarak hepimizin kendine göre sorunları var. Hepimizin ihtiyaçları var. Ama en önemlisi ülkemiz için üretiyor ve önemli bir istihdam sağlıyoruz. Daha yolun çok başındayız. İnşallah birlik beraberlik içerisinde yolumuza devam ederiz.”

“Önceliğimiz altyapı”

Kayapa OSB olarak gelecek dönem hedeflerinden de bahseden Toy, önceliklerinin altyapı olduğunu belirti. Toy sözlerini şöyle noktaladı: “Sanayimizin birinci önceliği fabrikaları fosseptiklerinden kurtarmak. Su, kanalizasyon, gaz, telekomünikasyon vs. bir bütün olarak altyapıyı planlayıp bitirmek istiyoruz. Burada da önceliğimiz hangi adada doluluk yüzde seksene ulaşmışsa bölge olarak oranın altyapısını bir an önce yapmak istiyoruz. Bir de Organize Sanayi Bölgelerinin bir arıtma mecburiyeti var. Bu süre içinde hızlı bir çözüm bulmak için çalışmalarımız sürdürüyoruz. Daha yolun çok başındayız. Birçok kurum, yerel yönetim ve OSB ile dirsek temasındayız. Kayapa Organize Sanayi Bölgesi olmamızın da verdiği heyecanla bundan sonra daha çok çalışacağız. Bölgemizi daha yaşanılabilir, daha çevreci, sanayicimizin de yatırım yapacağı, gözbebeği olacağı bir bölge haline getirmek için emek sarf edeceğiz. Bu süreçte, tüm sanayicilerimizi yanımızda görmek istiyoruz”

Konuşmalar sonrasında toplantı, soru cevap bölümüyle devam etti.

Programın sonunda, Islah OSB sürecinde Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi olarak Müteşebbis Heyeti’nde görev alan ve sürece katkı koyan sanayicilere plaket takdim edildi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19