banner13

banner14

VEKİL ÖZEN GÜMRÜK GÜNÜNÜ UNUTMADI

"Gümrük müdürlüklerinin ihracatta önemi büyük"

GÜNDEM 24.01.2019, 13:02 24.01.2019, 14:05
VEKİL ÖZEN GÜMRÜK GÜNÜNÜ UNUTMADI

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve Bosna Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlamaları kapsamında, T. C. Ticaret Bakanlığı Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Bursa OSB tarafından yaptırılan TIR Parkı’nı ziyaret ederek, çeşitli temaslarda bulundu.

Dünya Gümrük Örgütü’nün, 17 ülkenin katılımıyla 26 Ocak 1953 tarihinde ilk toplantısını gerçekleştirmesine ithafen, her yıl 26 Ocak’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Gümrük Günü’nde, AK Parti Milletvekili Refik Özen de T. C. Ticaret Bakanlığı Uludağ Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken’le bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

“İhracat Rekoru Kırmamızda Sanayicimizin Duruşu Önemlidir”

2019 yılında ‘Kesintisiz Ticaret, Seyahat ve Taşımacılık için Akıllı Sınırlar’ sloganıyla kutlanan günde, Vekil Özen, ihracatın önemine vurgu yaparak, “Ülkemiz üzerine yapılan ekonomik saldırılara rağmen 2018 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ihracat rekorunu kırmayı başardık. Bu rekoru kırmamızda sanayicilerimizin duruşunun da önemi büyüktür. Hükümetimiz ve Ticaret Bakanlığımızın ihracatı artırmak ve sanayicinin işini kolaylaştırmak adına attığı adımlar, önümüzdeki günlerde piyasaya daha da olumlu yansıyacaktır” dedi.

“Koordineli çalışmak başarıları da beraberinde getiriyor”

İhracat rakamlarının artmasında gümrük müdürlüklerinin özverili çalışmalarının büyük payı olduğuna da değinen Vekil Özen, şöyle konuştu: “Gümrük müdürlüklerimizin ve burada çalışanların işlerini iyi bir şekilde yapması, ihracatçı işadamlarımızın da işini kolaylaştırıyor. Özel sektör ve kamu kurumlarının koordineli bir şekilde çalışmaları bu başarıları da beraberinde getiriyor. Biz milletvekillerine düşen görev de hem sanayicinin hem de kamu kurumlarının istek ve taleplerini dinleyerek, onlara yardımcı olmaktır.”

Milletvekili Refik Özen’in bu önemli günde gerçekleştirdiği ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken de, kurum faaliyetleri ve Bursa ekonomisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

“18 milyar dolarlık ihracat işlemiyle Türkiye 4’üncüsü olduk”

Bursa’nın yanı sıra, Yalova, Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir illerine hizmet veren Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün ihracat rakamları açısından Türkiye 4’üncüsü olduğunu ifade eden Eken, “2018 yılında 18.5 milyar dolarlık ihracat işlemi gerçekleştirdik. Buna karşılık 14.7 milyar dolarlık ithalat işlemimiz oldu. İhracat işlemlerinin yüzde 45’ini AB ülkelerine yapıyoruz. Burada da başı çeken sektör otomotiv oluyor, sonrasında tekstil, makine endüstrileri geliyor” diye konuştu.

İnşaatı devam eden ve yüzde 40’ı tamamlanmış olan Bursa Nilüfer Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kompleksi hakkında da konuşan Eken, “14 bin metrekarelik bir alanda hizmet verecek olan kompleksimizin inşaatı hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıl açılışı yapılacak olan Komplekte laboratuvarlar ve bütün birimler topluca hizmet verecek. Bursa OSB yönetiminin destekleri, hem bizleri hem de sanayicilerimizi oldukça memnun ediyor. Geçen yıl hizmete soktuğumuz ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, aynı anda 300 TIR’ı ağırlayabilen ve ayda ortalama 7 bin TIR’a Müdürlüğümüz ile entegre bir şekilde hizmet veren Bursa OSB TIR Parkı ile de nakliyecilerimizin güvenli ve konforlu bir şekilde konaklayabileceği bir tesise kavuştuk. İhracat rakamlarımızın artmasında bunun da önemli bir payı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İnşaat alanı ve TIR Parkı’na ziyaret

AK Parti Milletvekili Refik Özen, T. C. Ticaret Bakanlığı Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından, Bursa Nilüfer Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kompleksi inşaatında incelemelerde bulunurken, Bursa OSB TIR Parkını da ziyaret ederek, TIR şoförleri ve çalışanlarla sohbet etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19