banner13

banner14

Yalın Platform daha mutlu bir gelecek için başlıyor

Önemli isimler tecrübelerini paylaşacak

GÜNDEM 26.11.2012, 13:34 26.11.2012, 12:38
Yalın Platform daha mutlu bir gelecek için başlıyor
“DAHA MUTLU BİR GELECEK İÇİN DAHA AZ İSRAF”
 
Bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Yalın Platform Paylaşım Toplantısı, 14- 15 Aralık tarihlerinde Almira Otel’de gerçekleştirilecek.
 
Basın mensuplarının katılımı ile düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yalın Platform Kurucusu İzzet Aytekin, 2. Paylaşım Toplantısı hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen toplantının ‘Müzik değişti, oyunu değiştirin’ teması ile yapıldığını hatırlatan İzzet Aytekin, “Bu yıl toplantımızın temasını ‘Daha Mutlu Bir Gelecek İçin Daha Az İsraf’ olarak belirledik” dedi. Türkiye’nin en büyük sorununun cari açık olduğunu olduğuna dikkat çeken Aytekin “Toplam ithalat değerimizin yüzde 25’inin farklı israf ve kayıplarla değere dönüşmeden kaybolduğunu düşünün. Toplumun israf konusunda bilinçlenmesi ile bu miktarın yüzde 5 civarına düştüğünü varsayarsak, kazandığımız değer bugün çok korktuğumuzun cari açığa eşit orandadır. Bu yılki toplantımıza tema olarak ‘İsraf’ konusunun belirlenmesi bu nedenle çok önemlidir” diye konuştu. İsraf konusunda toplumsal bilinç için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Aytekin, “Bu konuda tüm kamu ve özel sektör yönetimlerini uyararak, sistem ve standartlarını bir kez daha gözden geçirmelerini, israf ve kayıpları görmeye çalışmalarını hatırlatarak, hiçbir fayda yaratmadan kaybolup giden varlıklarımıza sahip olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Yalın düşüncenin cimriliği tarif ettiği gibi yanlış bir algının bulunduğunun altını çizen İzzet Aytekin, yalınlığın olması gereken kadar kullanılmasını anlattığını belirtti. Yalın düşünce içinde yer alan Kaizen (sürekli gelişim) kavramının da önemine vurgu yapan Aytekin, “ ‘İki günü aynı olan zarardadır.’ şeklinde bir hadisimiz var. Onun için bir günümüz diğer günümüzden farklı olmalı, sürekli gelişim içinde olmalıyız. Örneğin; 10 sene önce bir işletmede yüzde 2 ıskarta ya da hata olduğunda herkes bunun çok küçük bir değer olduğuna inanıyordu. Günümüzde ise artık hiçbir gelişim göstergesi yüzde ile milyonda ile ölçülüyor. İşte ‘sıfıra’ doğru gitmek, sürekli gelişerek mükemmelleşmek demek budur” ifadelerini kullandı.
 
YALIN PLATFORM 2. PAYLAŞIM TOPLANTISI ALMİRA HOTEL’DE DÜZENLENECEK
 
Yalın Platform 2. Paylaşım Toplantısı’nın 14- 15 Aralık tarihlerinde Almira Otel’de düzenleneceğini açıklayan İzzet Aytekin, “Etkinliğimizde ‘İsraf ile Milli Gelir’, Sanayideki Hammadde, Enerji, Zaman İsrafının Önemini Kavramak’ konularında oturumlar gerçekleştirilecek; ayrıca sürekli gelişim (Kaizen) yarışması da gerçekleştirilecektir” dedi. Herkesi Yalın Platform 2. Paylaşım Toplantısı’na davet eden Aytekin, “Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Doktor Mehmet Dudaroğlu, TOFAŞ Fabrika Müdürü Akın Aydemir, KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, Gökçen Grup CEO’su Celal Gökçen, Yeşilova Holding’ten Ali İhsan Yeşilova, Ekinci Grup’tan Nurettin Ekinci, Doğu Pres’ten Yusuf Ekinci, NSK Grup’tan Ömer Kazangil, Elmak- As Teknik’ten İbrahim Akdemir etkinliğimize konuşmacı olarak katılacak isimlerdendir. Ayrıca Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedat Ülkü, Prof. Dr. Halis Ertürk, Bahşehir Üniversitesi’nden İsmail Tatlıoğlu ile TPS konusunda uzman Tetsuya Yamazaki de  Yalın Platform 2. Paylaşım Toplantısı’nda konuşmacı olarak yer alacaklardır” ifadelerini kullandı. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19