banner13

banner14

31.03.2020, 22:08 818

En büyük hedefimiz Başköy’ün ıslah OSB olması

Derneğimiz 24 firmamızın katılımı ile 21 Nisan 2010’da kuruldu. Şuanda bölgemizde 55 üyemiz mevcut.

Derneğimizin kapsadığı alan çok geniş; Görükle Sanayi Bölgesi, Gökçeköy ve Başköy bölgesi olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. Görükle Bölgemizde %53, Gökçeköy bölgemizde %16, Başköy Bölgemizde %31 oranında firma yoğunluğumuz var.

Şuan için en büyük projemiz Başköy Bölgesinin ISLAH OSB olması. Bunu başardığımızda çok büyük bir yol kat etmiş olacağız. Bu sayede ilgili yasaların verdiği hak ve olanaklara sahip olacağız

Bölge sanayicilerimiz yatırımlarını büyütmek için projelerini tamamlamış bulunuyor. Biran önce Islah OSB olduktan sonra yeni yatırımlarını hayata geçirmek için heyecan ve sabırsızlıkla bekliyorlar. Dernek olarak sürecin en hızlı şekilde sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz.

Görükle bölgemiz zaten kent içinde kaldı. Başköy de yakın gelecekte benzer konuma gelecektir. Yeşili korunmuş, kaybolmaya yüz tutan tarım alanları ıslah edilerek geliştirilmiş bir kent de çevre ve doğa ile barışık, kirletmeyen, görsel olarak da rahatsızlık vermeyen bilakis standardize edilmiş özellikleriyle göze hoş gelen çağdaş ve sosyal dinamikleri ve unsurları içeren modern bir endüstri bölgesi oluşturmayı hedefliyoruz.

Özellikle Görükle Sanayi Bölgemizin tarihine bakıldığında, çok eski bir sanayi bölgesi; fakat geçmiş dönemlerde maalesef bu bölgemize yatırım yapılmamış. Mevcut firmalar özellikle Matay’ın önderliğinde bir takım çalışmalar yapmışlar. Ama günümüzde bölge firmalarının artmasıyla alt yapı sıkıntısı arttı. Görükle Sanayi Bölgemizin bir kısmının alt yapısı görüşmelerimiz sonucunda BUSKİ’ye yaptırıldı ve Nilüfer Belediyesi tarafından asfaltı atıldı.

Diğer kısmı için ise BUSKİ yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmalarını yaptı. UEDAŞ ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bölgede yaşanan elektrik kesintilerini minimalize ettik, elektrik direklerine gerekli takviyeler yapıldı.

Gökçeköy ve İrfaniye bölgelerimizde ciddi bir yol sorunu mevcuttu. Onu da Nilüfer Belediyesiyle yapılan görüşmeler sonucunda çözüme kavuşturduk. Artık sanayicimiz asfaltlı temiz yollarda firmalarına ulaşıyor.

Bölgemizde üyelerimiz çalışanları için forklift ve tavan vinci eğitimlerimiz düzenli olarak verilmektedir. Bununla birlikte ihtiyaç duyulan konularla ilgili çeşitli seminerler, bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerde dernek bünyemizde yapılıyor.

Ülke olarak ekonomik açıdan zor bir dönem geçiyoruz; özellikle covid-19 virüsünün ülkemizde ve dünyada yarattığı etkiler maalesef iş dünyasını da olumsuz etkilemekte. Bu konunun ülkemiz ekonomisine ve piyasalara yansımasına bakacak olursak da gerek Orta Doğu gerekse de AB ülkelerinde tablonun gitgide olumsuzlaşması, elbette ki ticaretteki olumsuz etkiyi de ortaya koymaktadır. Bu süreçte alınan ekonomik tedbirler ve destek paketleri ise şüphesiz çok önemli.

Özellikle reel sermayenin bu süreçte yaşayacağı sıkıntılara karşı bir can suyu olacağına inanıyorum. Bu krizi doğru bir şekilde yönetirsek, ülke olarak daha güçlü bir şekilde yola devam edeceğimizi düşünüyorum.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19