banner13

banner14

GENÇ MÜSİAD’DA GÜNDEM KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Genç MÜSİAD, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ele aldı

GENÇ SİAD'LAR 13.09.2019, 10:21 13.09.2019, 10:22
GENÇ MÜSİAD’DA GÜNDEM KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi çatısı altında faaliyetlerini yürüten Genç MÜSİAD Bursa Şubesi’nde gündem, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ydu. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında genç iş insanlarına, kanun hakkında bilgiler verildi.

“Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun İşletmelere Etkisi” konulu bilgilendirme toplantısı MÜSİAD Bursa Şubesi Dernek Merkezi’nde; Genç MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Abdülkerim Demir ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Avukat Büşra Güleç, kanunun getirdiklerine geçmeden önce kişisel verinin ne olduğuna açıklık getirdi. Güleç, “Kişisel veri kavramı, kanunda “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgi” şeklinde tanımlanmıştır. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder” dedi.

Avukat Güleç, kanuna göre kişilerin; ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi veya diğer inançları, kılık ve kıyafeti, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlığı, cinsel hayatı, ceza mahkumiyeti ve güvelik tedbirleriyle ilgili verileri ile biyometrik ve genetik verilerinin, özel nitelikli kişisel veriler olarak sayılmış olduğunu ve bu verilerin ancak ilgilinin açık rızası ile işlenebileceği belirtiğini söyledi.

Avukat Büşra Güleç, kişisel verilerin elde edilmesinde; veri sorumlusunun ve varsa temsilcisinin kimliği, kişisel verilerin hangi amaçla işleneceğinin, işlenen kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceğinin, kişisel veri toplamanın yönteminin ve hukuki sebebinin ile verisi işlenen kişilerin haklarının gözardı edilemeyeceğini dile getirdi.

İşlenen kişisel verilerin kanuni olmayan yollarla başkaları tarafından elde edilmesi hâlinde, veri sorumlusu bu durumu en kısa sürede ilgilisine ve Kurul’a bildirmesini önem arz ettiğini hatırlatan Güleç,  “Kurul, gerekmesi hâlinde bu durumu, kendi internet sitesinde ya da uygun göreceği başka bir yöntemle ilan edebilir” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19