banner13

banner14

BTSO Gıda Yardımlarını Sürdürüyor

Bursa Valiliği koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 10 bin aileye gıda yardımında bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ramazan ayı dolayısıyla 4 bin gıda kolisini ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) destekleriyle hazırlanan 1.000 gıda kolisini de Bursa’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

GÜNDEM 22.05.2020, 01:54
BTSO Gıda Yardımlarını Sürdürüyor

Üyelerinin Korona virüs salgını sürecini en az hasarla atlatması adına çok sayıda projeyi hayata geçiren BTSO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Vefa Hareketi kapsamında Bursa’da yürütülen çalışmalara da tam destek veriyor. Mart ayında hayırsever iş insanları ve kurumların destekleriyle hazırladığı 10 bin gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran BTSO, Ramazan ayı dolayısıyla 4 bin gıda kolisi daha hazırlayarak dağıtımını gerçekleştirdi. Gıda kolileri, ilçe sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakıfları aracılığıyla 17 ilçede tespit edilen ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. BTSO ayrıca TOBB’un destekleriyle her yıl Ramazan ayında yaptığı gıda yardımını bu yıl da sürdürerek temel gıda malzemelerinin yer aldığı 1.000 gıda kolisinin dağıtımını gerçekleştirdi.

5 BİN GIDA KOLİSİ DAHA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘Ramazan’da Birlikte Olalım’ sloganıyla 7 yıldır düzenledikleri BTSO İftar Sofraları’nı koronavirüs tedbirleri dolayısıyla bu yıl gerçekleştiremediklerini kaydetti. Hayırsever iş insanları ve kurumların destekleriyle organize edilen iftar sofraları yerine bu yıl ihtiyaç sahiplerine gıda yardım kolileri ile destek verdiklerini kaydeden Başkan Burkay, “Ramazan ayında şehrin iki ayrı bölgesinde kurduğumuz ve bugüne kadar 450 bin Bursalı vatandaşı bir araya getiren iftar sofraları geleneğimize bu yıl ara vermek durumunda kaldık. Bunun yerine bu yıl gıda yardım kolileri ile ihtiyaç sahiplerine destek veriyoruz. Mart ayında 10 bin adet ile başladığımız gıda kolileri dağıtımına ilave olarak 5 bin gıda kolisinin daha dağıtımını tamamladık. Dayanışma ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayında dağıtılan gıda kolilerine katkı sağlayan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

“ZOR SÜRECİ DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ”

Ramazan ayı boyunca DOSABSİAD ile birlikte sağlık çalışanlarının iftar ve sahur kumanyalarına destek verdiklerini anımsatan Başkan Burkay, “Yaşadığımız sıkıntılı günleri dayanışma ve yardımlaşma ile aşacağız. BTSO olarak ekonomik alanda yürüttüğümüz çalışmaların yanında yardımlarımızla da sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz Bu vesileyle yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik ediyor; bayramın milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa sağlık ve güzellikler getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
hafif yağmur
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19