banner13

banner14

Bursa iş dünyası tek ses oldu

Bursa iş dünyası temsilcileri, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını sözde “soykırım” olarak tanımlamasına tepki gösterdi. İş dünyası temsilcileri tek ses olarak Biden’ı sert bir dille kınadı.

GÜNDEM 25.04.2021, 16:45 25.04.2021, 16:52
Bursa iş dünyası tek ses oldu

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanması kamuoyunda büyük tepki çekti. Bursa iş dünyası temsilcileri de bu açıklamaya tek ses olarak tepki gösterdi.

İş dünyası temsilcilerinin açıklamaları şu şekilde:

BALKANTÜRKSİAD

YKB Fatih ŞAKİR

ABD Başkanı Biden'ın 1915’teki Ermeni tehcirine yönelik, bilimsel ve hukuki hiçbir temele, bulguya dayanmayan, radikal Ermeni çevreleri ile Türkiye karşıtı grupları memnun etmek amacıyla tamamen iç siyasi hesaplarla yaptığı ‘soykırım’ açıklamasını kabul etmiyor, en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu açıklamanın milletimiz ve tarih karşısında hiçbir değeri yoktur.

Balkan coğrafyasında uzun yıllar boyunca, ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerin seyirci kaldıkları asimilasyon politikalarına maruz kalan, son olarak bütün dünyanın kabul ettiği şekilde Srebrenitsa’da soykırıma uğrayan Balkan Rumeli Türkleri olarak; ABD Başkanı'nı bu vahim hatasını düzeltmeye; tarihten düşmanlık çıkarmaya çalışan çevrelerin gündemine hizmet etmek yerine, başta Türk ve Ermeni halkları arasında olmak üzere, bölgede barış içinde bir arada yaşama pratiğinin tesis edilmesine yönelik çabaları desteklemeye davet ediyoruz.

BATISİAD

YKB Ahmet ER

ABD Başkanı Joe Biden’ın ifadelerini şiddetle kınıyorum. Bu mesnetsiz suçlamaların tertemiz tarihimizi lekelemeye gücü asla yetmez. Arşivlerde her olay apaçık ortadadır. Kendilerini arşivlere göz atmaya davet ediyorum ki o zaman soykırımı kimlerin yaptığını, kimlerin geçmişinin karanlık olduğunu göreceklerdir. ABD’nin kısa geçmişi olmasına rağmen dünyanın birçok yerinde yaptıkları soykırımları sebebi ile muhataplarından Joe Biden’ı özür dilemeye davet ediyorum.

BEKSİAD

YKB Ömer YILDIZ

ABD başta olmak üzere Batı dünyası yöneticileri bizi itham edecek son kişilerdir, çünkü geçmişleri malumdur. Tarih de şahit ki milletimiz hiçbir zaman mazluma zulüm etmemiştir. Tarih haklı olduğumuzu bir kez daha gösterecektir. Onların söylemleri bir şey ifade etmemektedir, sözle tarihi gerçekler değişmez.

Venüsbet style="box-sizing:border-box">GESİAD

YKB Murat KAYA

ABD Başkanı’nın açıklaması siyasi malzeme haline getirilmemesi gereken bir konu. Herkes oturup işi ehline yani tarihçilere bırakmalı. Haklı mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeli, tepkimizi en üst seviyede göstermeliyiz.

GÖRSİAD

YKB Engin ÇETİNER

ABD yönetiminin açıklaması kabul edilmez bir durum. Her yıl ısıtılıp ısıtılıp önümüze konması siyasi bir davranış. Bu konu esas itibariyle tarihçilerin işidir. Ama böyle devam ederse iki ülke arasındaki ilişkiler zarar görebilir. Türkiye vazgeçilemez bir ülkedir. ABD’nin kısa zamanda geri adım atacağına inanıyorum.

İMSİAD

YKB Mustafa ANDIÇ

ABD Başkanı Joe Biden’ın tarihi gerçekleri yok sayarak, şanlı tarihimizi lekeleme arayışını reddediyoruz. Unutulmamalıdır ki, tarih güçle değil, hakikatle yazılır. Bizler hâkim olduğu coğrafyalara zulüm değil, merhamet eden bir ecdadın torunlarıyız. Yüzyıllarca birlikte yaşadığımız uluslarla aramızdaki tarihe kendi emelleri uyarınca nifak tohumları atanları şiddetle kınıyoruz. Bursa inşaat sektörü adına bizler, ABD menşei ürünleri şantiyelerimizde kullanmayarak şanlı ecdadımızı karalamaya yeltenen bu kararı alanları boykot etmeye hazırız.

MÜSİAD Bursa Şube

YKB Nihat ALPAY

ABD yönetimi tarafından tarihi gerçeklerden uzak bir niteleme ile ülkemizi ve milletimizi hedef alan temelsiz çirkin ithamları reddediyor, şiddetle kınıyoruz. Ne tarihimizde ne de milletimizin vicdanında yeri olmayan bu yakıştırmalar hiçbir şekilde kabul edilemez.

Kayapa OSB

YKB Yalçın TOY

Tarih tarihçilerin işidir. ABD Başkanı’nın soykırım kelimesi kullanması büyük yanlış. İki ülke arasındaki ilişkilere büyük zarar verecektir.

NOSAB OSB

YKB Erol GÜLMEZ

ABD Başkanı’nın yaptığı açıklama doğru olmamıştır. Geçmişte karşılıklı büyük acılar yaşanmış olabilir ama bu bir soykırım değildi. Siyaseten hareket ediliyor. Böyle devam ederse iki ülke arasındaki ilişkiler tamir edilemeyecek şekilde zarar görecektir.

TÜMSİAD Bursa Şube

YKB Mustafa Kemal ŞERBETÇİOĞLU

Ermeni çetelerinin mezalimlerine, 2.4 milyon insanımızı katletmelerine söyleyecek sözü olmayanların, hiç bir bilgi ve belgeye dayanmadan ecdadımızı soykırımla itham etmesi ikiyüzlülüktür. Tarihi gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bu iftira ve yalanları telin ediyorum.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19