banner13

banner14

Paniğe gerek yok, yeterli stok var

Tüm dünyayı kasıp kavuran coronavirüs, birçok fırsatçının fahiş fiyatlarla satış yapmasına yol açtı. Coronavirüs salgını endişesiyle talebin artmasını ve Bursa’daki stokların durumunu değerlendiren Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Haşim Kılıç, Bursa’da başta temel gıda ve hijyen ürünleri başta olmak üzere yeterli stok olduğunu söyledi.

GÜNDEM 16.03.2020, 11:13 19.03.2020, 02:01
Paniğe gerek yok, yeterli stok var

Salgın nedeniyle, farklı illerdeki vatandaşların gıda stoku yaptıklarını söyleyen Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, Bursa’da böyle bir durumla karşılaşılmadığına dikkat çekti. Kılıç, Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da özellikle temel gıda ve hijyen ürünlerinde talep artışının yaşandığını, ancak Bursa’daki stokların fazlasıyla yeterli olduğunu sözlerine ekledi. Gerek market gerekse de depolardaki ürünlerin artan talebe cevap verebilecek düzeyde olduğunun altını çizen Kılıç, “İnsanlarımız panik yapmadan, bilinçli bir şekilde alışverişlerine devam edebilirler” dedi.

“STOK YAPMAKTAN VAZGEÇELİM”

Perakende piyasasındaki rekabetin büyük olduğu için fiyatlarda çok büyük bir artış olmadığına dikkat çeken Kılıç, bazı temizlik malzemelerinde sınırlı bir artış olabileceğini söyledi. “Bursa’daki market sayısı çok olduğu için hiçbir zaman fahiş bir fiyat artışı olmaz” diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Rekabet, uygun fiyatı beraberinde getiriyor. Zaten Bakanlığımız da bu konu ile ilgili denetimleri sıklaştırmış durumda. Vatandaşlardan tek isteğimiz ihtiyaçlarından daha fazla ürün talebinde bulunmamaları. Evlerde stok yapma düşüncesinden vazgeçilmesi gerekiyor. Çünkü havaların ısınmaya başlamasıyla beraber, çok sayıda üründe bozulma yaşanacaktır.”

“GÜÇLÜ YEREL OYUNCULARA VE YETERLİ STOKA SAHİPİZ”

Salgının artması ihtimaline yönelik, gerekli hazırlıkları yaptıklarının altını çizen Kılıç, “Gerekli toplantıları üyelerimizle birlikte yaptık, bilgilendirmelerimizi gerçekleştirdik. Bursa perakende sektöründe çok güçlü yerel oyunculara sahip ve şu anda yeterli stoka sahibiz. Her şeyin başının sağlık olduğuna inanan bir toplum olarak vatandaşlarımızın tedbirli davranması çok doğal ancak, gıda stoku yapma konusunda Türkiye genelinde biraz ölçüyü kaçırdığımızı düşünüyorum. Sıcak havalarda bozulması muhtemel gıdaların stokunun yapılmasını yanlış bulunuyorum. Ben bu süreçte, alışverişlerimizin, her zaman olduğu gibi, ihtiyaçlarımız doğrultusunda yapmamızın doğru bir davranış olacağı kanaatindeyim. Aksi takdirde, bu aşırı talep fırsatçılara yarayacak ve dolaylı olarak enflasyon artışına dahi sebep olacaktır. Ülkemiz, gıda ile ilgili üretim hacmi ve kapasitesi ile taleplerimizi karşılayacak düzeydedir. Bu yüzden paniğe gerek yoktur. Devletimiz bu süreci en doğru şekilde yönetmektedir. Halk olarak sakin ve ihtiyatlı kalarak, en az zararla bu salgının üstesinden geleceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19