banner13

banner14

PERYÖN’den güncel mevzuat bilgilendirmesi

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, düzenlediği webinarlarlardaBursa’nın önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

GÜNDEM 14.06.2020, 00:26 14.06.2020, 01:48
PERYÖN’den güncel mevzuat bilgilendirmesi

PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, pandemi sürecinde üyelerini ilgilendiren konularda vermeye başladıkları eğitimlerisürdürdüklerini, üyelerini Bursa’nın önemli isimleri ile buluşturmaya devam edecekleriniifade etti. Bu kapsamda Bursa İl Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Müdürü Erhan Karaca ile Bursa İl Çalışma ve İş KurumuMüdürü Eren Türkmen “Koronavirüs Döneminde Güncel Mevzuatlar” konusunda katılımcılara önemli bilgiler verdi.

Karaca ile Türkmen’e katılımları teşekkür eden Başkan Gül, “Meslektaşlarımızın merak ettiği sorulara cevaplar sunması açısından önemli bir toplantı olacağını düşünüyorum” dedi. PERYÖN’ün 3 binin üzerinde üyeye ve ülke çapında geniş bir örgütlenmeye sahip olduğunu belirten Gül, “Hem Güney Marmara şubemiz hem de Genel Merkez desteğiyle bilgi paylaşımı yapan ciddi bir organizasyon yapısına sahibiz” diye konuştu.

EK SÜRE GELİYOR

Online toplantıda konulan İŞKUR İl Müdürü Eren Türkmen, salgının etkisiyle azalan istihdam kayıplarını arttırmak için önümüzdeki günlerde çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını belirtti. Firmaların, Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalanmak yoğun başvuruda bulunduğunu söyleyen Türkmen, işten çıkarma yasakları hakkında da önemli bilgiler verdi. “İş gücü maliyeti konusunda işletmelere yardımcı olacağız” diyen Türkmen, şöyle devam etti; “17 Temmuz tarihinde sona erecek olan işten çıkarma yasağı muhtemelen üç ay daha uzayacak. Bu süreçte devletin de şirketlerin işini kolaylaştırmak için teşvikleri olacaktır. Biz de kurum olarak gerekli çalışmaları yapacağız. Hem işvereni hem de çalışanları koruyacağız ki çalışma daha sağlıklı devam etsin.”

YENİ TEŞVİKLER YOLDA

SGK İl Müdürü Erhan Müdürü Erhan Karacada, salgın başlangıcından itibaren kronik hasta olan personellerini evlerine yolladıkları ve bunun da iş yükünü arttırdığını belirtti. Kısa Çalışma Ödeneği benzeri başka teşviklerin de gündeme geleceğini söyleyen Karaca, “İstihdam ihtiyacı oluştuğu takdirde Türkiye bunu en hızlı şekilde giderme kapasitesine sahiptir. İşverenler kısa sürede eski kapasitelerine ulaşacaktır. Çalışan sayımızı arttırarak bu dönemden çıkacağız. Yeni çalışma ortamı ile ilgili olarak devlet de gerekli desteği sunacaktır. Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalanan çalışanlar ayrıca nakdi desteğe de başvurabilirler” dedi.

Webinar buluşmasının sonunda konuşan PERYÖN Güney Marmara Şube Başkanı Barış Gül, Türkmen ve Karaca’ya teşekkür ederek, son derece bilgilendirici ve değerli bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. İŞKUR ve SGK’nın Bursa’daki en başarılı kurumlar olduğunu belirten Gül, “Bugüne kadar çalışanların ve işverenlerin yanında olan çalışmalarınız için sizlere ve çalışanlarınıza teşekkür ediyorum” dedi. Etkinlik soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19