banner13

banner14

"Süreç lehimize gelişecek"

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katılımıyla online Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 14.04.2020, 22:05 14.04.2020, 22:10
"Süreç lehimize gelişecek"

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül’ün yönetiminde gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Aktaş, Salgından sonra dünyada yeni süreçlerin başlayıp farklı pozisyonların üstlenileceğini ifade ederek, Türkiye olarak bunun neresinde olacağımızın çok önemli olduğunu işaret etti.

Gündelik ve çalışma hayatımızı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının şirketlerin ve çalışanların da birinci gündem maddesi haline geldiği bugünlerde kamuoyuna yaptığı açıklamalarla firmaları doğru yönlendirmeye çalışan PERYÖN, bünyesinde bulundurduğu önemli firmaların insan kaynakları yöneticileriyle ve Başkan Aktaş’la süreci değerlendirdi.

PERYÖN olarak Bursa’da 70-80 bin çalışana dokunduklarını ifade eden Başkan Barış Gül, “Bursa’da çok fazla uluslararası şirket var. Uluslararası şirketler krizlere ve dolayısıyla kriz yönetimlerine hazırlıklıdır ama farklı bir kriz olan salgına çok hazırlıklı yakalanmadılar. Çok sık karşılaşılan bir kriz değil çünkü. Ama artık herkes pozisyonunu aldı, gelecek planlarını hazırladı, süreci yakından takip ediyor” dedi.

“KÜRESEL SORUNLA ULUSAL MÜCADELE”

Küresel bir sorunla ulusal anlamda mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Alinur Aktaş ise, “Tüm dünya can derdine düşmüş. Herkes için bu sıkıntı var. Bu süreci doğru değerlendirirsek bu sürecin bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Örneği önemli iki turizm ülkesi olan İspanya ve İtalya, ciddi sıkıntılar yaşıyor. Fırsatçılık yapma adına söylemiyorum ama bu durumun ülkemize turizm açısından yarayacağını düşünüyorum. Otomotiv ve tekstil konusunda epey yol almıştık, belli bir kesintiye uğradı ama süreç normalleştiğinde birçok şeyin Türkiye lehine gelişeceğini düşünüyorum. Bu süreci ne kadar az hasarla atlatırsak o kadar iyi” ifadelerini kullandı.

Belediye olarak yaptıklarını da anlatan Başkan Aktaş, “Tabi bu süreçte yerel yönetimler olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılıyor. Ekmek, süt mamulleri, erzak ve hijyen kolileri sürekli veriliyor. İhtiyaç sahiplerinin zaten hep yanındayız, yardımlarımızı ulaştırıyoruz ama bir de kapanan berberler, garsonlar terziler, tezgahtar gibi bu sürece özel işsiz kalanlara da destek çıkmaya çalışıyoruz” dedi.

“SUYU TASARRUFLU TÜKETELİM”

Hijyenden dolayı fazla su tüketiminin gelecekte su sıkıntısına yol açıp açmayacağı sorusuna da cevap veren Başkan Aktaş, “Son yüzyılın en kurak 5.yılı, son 15 yılın da en kurak mevsiminden geçiyoruz. Şu an su anlamında çok sıkıntılı bir durum yok çok şükür ama su sadece bu dönem için değil su, her zaman çok önemli ve değerli. Kişisel hijyenimize dikkat ederken lütfen suyu tasarruflu kullanmaya çalışalım” uyarısında bulunarak sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından toplantıya katılan PERYÖN Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa’da faaliyet gösteren önemli firmalardaki son durumu Başkan Aktaş’la paylaştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19