banner13

banner14

BALKANTÜRKSİAD ilk 6 ayı değerlendirdi

9 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen 5. Olağan Genel Kurul’un ardından göreve başlayan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu, göreve geldiğinden bu yana geçen 6 ayda gerçekleştirdiği faaliyetleri kamuoyuyla paylaştı.

KENT SİAD'LARI 03.10.2019, 13:50 26.02.2020, 01:47
BALKANTÜRKSİAD ilk 6 ayı değerlendirdi

BALKANTÜRKEVİ’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, derneğin 6 aylık faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantıda basın mensuplarının merak ettiği soruları da yanıtladı.

“BALKANTÜRKSİAD Bursa’nın en önemli dinamiklerinden”

Genel kurulun ardından Bursa’nın, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ve sosyal – kültürel bağların güçlendirilmesi için özveriyle çalıştıklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, “Göreve başladıktan sonra, Sayın Valimiz Yakup Canbolat ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş başta olmak üzere, Bursa protokolünün büyüklerine ve STK’lara ziyaretler gerçekleştirdik. Burada bir kez daha gördük ki, BALKANTÜRKSİAD Bursa’nın önemli dinamiklerinden ve sivil toplum kuruluşlarından biri” dedi.

BALKANTÜRKSİAD olarak büyük bir aile olduklarının altını çizen Tunakan, “Bu büyük ailenin mensupları olarak Bursa’mız ve ülkemiz için, birlik ve beraberliğimizin devamı için üstlendiğimiz, Balkanlar ile Türkiye arasında köprü olma misyonunu en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel kurulumuzda, BALKANTÜRKEVİ’mizi taşımak, üyeler arasındaki ilişkiyi geliştirerek sinerjiyi artırmak, Balkan ülkeleriyle olan ilişkileri geliştirerek ticari işbirliklerini güçlendirmek ve çalışma gruplarını işler hale getirmek üzerine 4 ana hedef belirlemiştik. Bu hedeflerin hepsini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Üyeler arasında ticari ilişkiler gelişiyor

Tunakan sözlerini şöyle sürdürdü; “Referansa dayalı network sistemi BALNET – 1 ve BALNET – 2 gruplarımızdan sonra, BALNET – 3 grubumuzu da kurduk ve faaliyetlerine başladı. Bu gruplarda üyelerimiz arasındaki ticari ilişkilerini geliştirmenin yanı sıra, sosyal dayanışmanın da artmasını hedefliyoruz. Bunun yanı sıra, üyelerimize yönelik bilgilendirme seminerlerimize de devam ediyoruz. Üyelerimiz arasındaki iletişimi ve ticareti artırmak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz İş Geliştirme Toplantılarında 40 farklı sektörden 200’e yakın üyemizi bir araya getirdik. Gördüğünüz gibi, BALKANTÜRKSİAD üyelerine, şehrine, Balkanlara ve ülkesine değer katmak için var gücüyle çalışıyor. Birçok Balkan ülkesinin Bursa’daki buluşma noktası olan BALKANTÜRKEVİMİZ’in de gücüyle faaliyetlerimiz çeşitlenerek artacak.”

BALKANTÜRKSİAD’ın önümüzdeki dönem faaliyetleri…

413 üyeyle yaz dönemini en aktif geçiren SİAD’lardan biri olduğunu vurgulayan Tunakan “BALKANTÜRKSİAD olarak Balkan ülkeleri merkezde olmak üzere birçok ülkede düzenli olarak Ekonomi Zirveleri gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimizde ziyaret ettiğimiz ülkelerin yöneticilerini, bürokratlarını ve işadamlarını üyelerimizle buluşturduk. 23 Nisan’ı Selanik’te kutladık. 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Avusturya ve Çekya’da yaptığımız 17. Ekonomik Zirvemizin yanı sıra, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelere de ziyaretler gerçekleştirerek ticari işbirlikleri sağlamaya çalıştık. 9 – 12 Ekim tarihleri arasında da 18. Ekonomi Zirvesi’ni Hırvatistan’da Zagreb’de yapacağız. Bu ziyarette BTSO ile sürdürdüğümüz BALKANTÜRK Ticaret Merkezi kurulmasını da tüm ayrıntılarıyla alacağız” ifadelerini kullandı.

BALKANTÜRKSİAD’ın önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi planladığı projelere de değinen Berat Tunakan, “25 Ekim’de düzenleyeceğimiz 22. Sinerji Toplantımızda Denizbank CEO’su ve Genel Müdürü Hakan Ateş’i ağırlayacağız. 9 – 12 Kasım’da ise Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Kosova’da da çeşitli programlar düzenleyerek, 10 Kasım’ı da, Atatürk’ün eğitim gördüğü ve halen müze olarak korunan Manastır Konsolosluğu’nda anacağız” dedi.

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan açıklamalarının ardından, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19