banner13

banner14

BALKANTÜRKSİAD’dan yoğun çalışma temposu

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), yönetim kurulu toplantılarını video konferans yöntemiyle yapmayı sürdürüyor.

KENT SİAD'LARI 21.04.2020, 22:03 21.04.2020, 22:14
BALKANTÜRKSİAD’dan yoğun çalışma temposu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın ve BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı toplantıda, iş dünyasındaki son gelişmeler değerlendirildi.

BALKANTÜRKSİAD, online yönetim kurulu toplantılarını önemli isimlerle yapmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun ardından son olarak BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile de video konferans yöntemiyle bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu, iş dünyasındaki son gelişmeleri Başkan Burkay’dan dinledi. Toplantıda BALKANTÜRKSİAD YK Üyeleri mevcut sorunlarını Burkay’a aktarma şansı da elde etti.

“ÖNGÖRÜNÜN AZALDIĞI BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ”

Dünyanın, belirsizliklerin hiç olmadığı kadar çok olduğu, 24 saatte her şeyin değişebildiği farklı bir krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden BTSO Başkanı Burkay, “Öngörünün çok azaldığı, tahmin ve tarifin zorlaştığı bir dönemi yaşıyoruz hep birlikte. Çok farklı bir krizle karşı karşıyayız. Özel stratejiler geliştirmek gereken bir dönem. Dolayısıyla iletişimin daha da sıklıkla sürdürülmesi gereken bir süreçteyiz. Dün konuşmadığımız birçok konuyu bugün konuşur haldeyiz” dedi.

Kriz sonrası döneme hazırlıklı olmak gerektiğinin önemine vurgu yapan Başkan Burkay, “Yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Dünya bundan sonra, Covid öncesi ve Covid sonrası olarak şekillenecek. Şu an ki gelişmeleri anlamlandırmakta zorlanıyor olabiliriz ama yakın gelecekte neler olacağını hep birlikte göreceğiz. Önemli olan bu yeni sürece ne kadar hazırlıklı olacağız, esas bunu konuşmak gerekiyor” diye konuştu.

“HEMEN AKSİYON ALDIK”

BTSO olarak ilk vakanın açıklanmasının ardından hemen aksiyon aldıklarını söyleyen Burkay, şöyle devam etti: “Kriz başladığı gibi biz hemen bir kriz masası oluşturduk. Bu kriz masasında konseylerimiz, komitelerimiz, meclis üyelerimiz yoğun bir şekilde çalıştı. Tüm STK’larla görüşüldü, bir rapor oluşturulup Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili tüm Bakanlıklara gönderildi. Ben devlet olarak çok radikal ve hızlı adımlar atıldığını düşünüyorum. Sağlık Bakanlığımızın takdir edilen bir performansı söz konusu. Avrupa’da Almanya hariç Türkiye ile rekabet eden başka bir ülke yok. Bu süreç bize kamu sağlığı ile alakalı politikalarını güçlü kılan ülkelerin, krizi en sağlıklı yöneten ülkelerin kriz sonrası süreçte ayrışacağını gösterdi.”

BURKAY KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gündemde olan kısa çalışma ödeneğiyle ilgili de konuşan Burkay, çok faydalı bir uygulama olduğunu ancak bir takım revizelere de ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Burkay, “Kısa çalışma ödeneği bu süreçte atılan çok önemli bir adımdı. Bursa’da toplam 70 bin şirket var. Bunlardan, ödeneğe başvuranların sayısı 15 bini geçti. Biz bu sayının 25-30 binlere çıkacağını tahmin ediyoruz. Başvuran firmalar gördüler ki bu kriterler toplam çalışanların ancak yüzde 60’ını karşılayabiliyor. Geri kalan yüzde 40 bu ödenekten faydalanamıyor. Bizim talebimiz bu kriterlerin esnetilerek herkesi kapsaması” şeklinde konuştu.

Bursa’nın iş gücü potansiyeliyle her zaman öne çıktığını belirten Burkay, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu süreç inşallah en kısa zamanda bitecek. Bu dönemde biz sadece ekonomik anlamda değil sosyal sorumluluk anlamında da Bursalı hemşerilerimizin yanındayız. Bursa’nın en büyük gücü insan kaynağı, bilgi ve becerisidir. Çalışanlarımızın bu süreçte virüsten azami bir şekilde korunmalarını sağlamak en büyük hedefimiz. Ve Bursa’nın büyük potansiyeli olan bu çalışanlarımızın moral motivasyonunu yüksek tutmak da en önemli amaçlarımızdan biri. Bunlar için elimizden geldiğince çaba harcıyoruz.”

BAŞKAN TUNAKAN’DAN YERLİ MALI ÇAĞRISI

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a katılımlarından dolayı teşekkür eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da, “Erzak paketleri yardımlarının yanı sıra, Balkanlardan gelen Türkiye’de eğitim gören ve burs verdiğimiz öğrencilerin Türkiye’deki sıkıntılarının çözümleri ile ilgili Vakıf kanalımızla da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizler özellikle bu süreçte ülkemizde üretilen malları kullanma çağrısı yapıyoruz. Yerli mallarımızı kullanalım ki üretimin ve istihdamın devam etmesine katkı sağlayalım.”

Video konferans soru cevap bölümü ile sona erdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
22°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19