banner13

banner14

BUSİAD Bursa’nın kültürel mirasına sahip çıkıyor

BUSİAD, Bursa’daki Cumhuriyet Dönemi mimari mirasıyla ilgili toplumda bilinç oluşturmak amacıyla UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu'nun hazırlayacağı kitaba destek olacak.

KENT SİAD'LARI 16.10.2020, 13:30 05.12.2020, 22:42
BUSİAD Bursa’nın kültürel mirasına sahip çıkıyor

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Bursa Fırsatlar ve Sorumluluklar konulu çevrimiçi toplantıda, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve UNESCO Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Bursa’nın 2200 yıllık geçmişinde pek çok uygarlığın beşiği olduğuna ve her döneme ait eserleri bünyesinde hala koruduğuna işaret ederek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Bursa’nın 2014 yılında, Cumalıkızık Köyü, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri ile yer alma süreci hakkında bilgi verdi. 

Söz konusu çalışmaların en önemli gerekliliklerinden birinin ‘kurumsal süreklilik’ olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dostoğlu “Bursa’da bu kurumsal süreklilik, büyükşehir belediye başkanları değişmesine rağmen çok başarılı bir şekilde korundu. Gerçekten de Bursa’nın başarısıdır. Kültürel mirasa sahip çıkan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Dönemi’ne de ait pek çok eserin Bursa’da bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dostoğlu, “Bunların hepsi Bursa için büyük bir fırsat, ancak bunlara sahip çıkmamız lazım, bunun için de kentteki herkesin sorumlulukları var. Anıtkabir’in mimarlarından Emin Onat’ın mesela Bursa’da 3 eseri bulunuyor. Çağdaş mimarlık örneklerini görebileceğimiz bir kitabın eksik olduğunu düşünüyorum. Bu kente gelen turistleri nasıl çekebiliyorsak, o şekilde çekelim dedi.

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, söz konusu kitaba destek olacaklarını açıklarken, UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Dostoğlu ve tüm ekibe, kent için yaptıkları uzun soluklu emek ve sabır gerektiren çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Dostoğlu, sunumunun sonunda, yıkılan Merkez Bankası binasının olduğu Çarşıbaşı’nın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili ulusal mimarlık yarışması açıldığını ve başvuruların 25 Aralık 2020 tarihine kadar süreceğini de duyurdu

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
17°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19