banner13

banner14

BUSİAD : Önce sağlığımız

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, dünyanın enflasyonu göz ardı ettiği bir döneme girildiğini ifade ederek, “Öncelik şimdilik sağlık. Öncelik salgının neden olduğu yıkımı azaltmak.

KENT SİAD'LARI 03.04.2020, 23:38
BUSİAD : Önce sağlığımız

O nedenle tüm dünya, piyasaya para sokarak duruma müdahale etmeye çalışıyor. Bu da kaçınılmaz olarak yapılması gereken şey” dedi.

BUSİAD Başkanı Türkay, Mart 2020 enflasyonunun aylık yüzde 0.57, yıllık ise 11.86 çıkmasının şimdilik belirleyici rakamlar olmadığını, karantina sürecinin ardından, yeni normal sürece girildiğinde, enflasyonun yönünün ne olacağının merak edildiğini söyledi.

Türkay, şöyle devam etti:

“Ürün ve hizmet arzını, salgın sonrasında gerekli noktaya çıkaramazsak, enflasyon mücadelemiz yara alır. Burada en önemli nokta şüphesiz ki gıda üretiminin yeteri kadar yapılabilmesi. Bu noktaya özel önem verilmeli. Başta KDV indirimleri olmak üzere, vergisel ve mali destekler sunarak sektörün üretimini kolaylaştırmalıyız. Ayrıca tarım, turizm ve hizmet sektörlerinin işlerini rahatça yapmasını sağlayacak düzenlemelerle, hızlı canlamayı da başarabiliriz.”

Sağlık sektöründe birkaç aydır normalin üzerinde artan enflasyona da dikkat çeken Türkay, “Bu durum bir fırsatçılık mı, yoksa maliyet artışının sonucu mu, araştırmak gerekli” diye konuştu.

Türkay, “Her şeye rağmen önceliğimiz elbetteki sağlığımız. Önce bunu düşünmeliyiz. Enflasyona da ekonomik sorunlara da, elbette çözüm bulacak kapasitemiz var. O nedenle sorun çözülene kadar evde kalmaya devam etmeliyiz. Evde kalın sağlıkla kalın” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
20°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19