banner13

banner14

“Deprem yardımlarınızı unutmayacağız"

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Kastriaot Robo, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ne (BALKANTÜRKSİAD) teşekkür ziyaretinde bulundu.

KENT SİAD'LARI 23.10.2020, 21:12
“Deprem yardımlarınızı unutmayacağız"

Arnavutluk’ta geçtiğimiz yıl yaşanan depremin ardından ilk arayan devlet başkanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu, ilk yardım malzemelerinin Türkiye’den ulaştığını ve ilk yardım malzemesi gönderen sivil toplum kuruluşunun BALKANTÜRKSİAD olduğunu belirten Büyükelçi Robo, “Türkiye ile Arnavutluk arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları yıllar öncesine dayanmaktadır. Deprem sonrasında olan yardımlarınızı asla unutmayacağız. Bugün de hem siyasi hem de ekonomik iş birliklerimiz iki ülke yararına devam etmektedir” dedi.

Arnavutluk’un Anakara Büyükelçisi Kastriaot Robo’yu ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da dernek çalışmaları hakkında konuk Büyükelçi’ye bilgiler aktardı.

Bursa’nın Anadolu ile Balkanlar arasında köprü olduğunu ve ekonomik iş birliğinin artırılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını, Balkan ülkelerinde Ekonomi Zirveleri düzenlediklerini, pandeminin ardından bu faaliyetleri sürdüreceklerini söyleyen Berat Tunakan, “Balkanlar ile kültürel bağlarımızın devamına da önem veriyoruz. Bu anlamda MiniaBalkantürk Açık Hava Müzesi çalışmalarımızın sonuna yaklaşıyoruz. Balkanlardaki kültür mirası eserlerimizi bu açık hava müzemizde yaşatılacağız. Müzede Arnavutluk’u temsilen İşkodra Kalesi yer alacak” dedi.

Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Kastriaot Robo’nun BALKANTÜRKSİAD’ı ziyaretinde, yeni ekonomik işbirliği imkanları da görüşüldü.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19