banner13

banner14

İMSİAD Bursa için göreve hazır

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD), Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile gerçekleştirdiği toplantıda Kayapa, Hasanağa, Kızılcıklı ve Balkan mahallelerinde altyapı çalışmalarından, 1050 Konutlar (Akpınar Mahallesi) kentsel dönüşüm projesine, Mudanya’dan, yeni imar alanlarına kadar şehri ilgilendiren konulardaki talep ve çözüm önerilerini iletti.

KENT SİAD'LARI 19.10.2020, 22:53
İMSİAD Bursa için göreve hazır

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Genel Sekreter Ulaş Akhan ve İmar Komisyonu üyeleriyle Heykel Tarihi Belediye Binası’nda bir araya gelen İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Altın ve projeyi tasarlayan Mimar Şenol Şimşek de eşlik etti.

Akpınar Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinden, Kayapa ve Hasanağa’da yürütülen altyapı çalışmalarına, Mudanya’yı, Bursa’ya yeni imarlı alanlar kazandırılmasına kadar, Bursa’nın dört bir yanını ilgilendiren konuların masaya yatırıldığı toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “İMSİAD olarak şehrin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Kayapa, Hasanağa, Kızılcıklı ve Balkan mahallelerinde her geçen gün nüfus yoğunluğunun arttığına dikkat çeken Andıç, “Büyükşehir Belediyesi’nin bu bölgelerde yürüttüğü altyapı çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Bu çalışmaların artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Bu bölgelerde imar alanlarının çoğaltılması hem müteahhitlerin işlerini kolaylaştıracak hem de bölgeye olan ilgiyi daha da artıracaktır” diye konuştu.

Bahis Siteleri style="color:#ff0000;">1050 KONUTLAR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KABUL GÖRDÜ”

Mimar Şenol Şimşek’in tasarladığı 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili de bilgilendirmelerde bulunan Andıç, projenin hem mahallede yaşayan vatandaşlar hem de Akademik Odalar tarafından kabul gördüğüne işaret etti. Andıç, “Bu bölgedeki kentsel dönüşümü, orada yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden, kentin dinamiklerine ve ihtiyaçlarına uygun şekilde yapmaya talibiz. Projemizi milletvekillerimize, Akademik Odaların başkanlarına, çeşitli kurum ve kuruluşlarına anlattık ve hepsinden kabul gördük. Bu projeyi hayata geçirmek için Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİNİ İYİ TAKİP ETMELİYİZ”

Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Bursa’nın her geçen gün cazibesini artıran bir şehir olduğuna dikkat çekti. Başkan Aktaş, “Sanayimiz, İstanbul’a olan yakınlığımız, otoyollar ve devam eden hızlı tren projesi Bursa’yı daha da gözde bir şehir haline getirdi” dedi.

Kentsel dönüşümde yaşanan süreçleri iyi takip etmek gerektiğine vurgu yapan Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için çalışıyoruz. İlgili bakanlıklarımızla sürekli istişare halindeyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda müteahhitler kentle ilgili konularda Başkan Aktaş’la istişarelerde bulundular.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19