banner13

banner14

İŞKUR’dan video konferanslı bilgilendirme

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) üyesi firmalar, Covid-19 salgını nedeniyle yürürlülüğe alınan Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ile ilgili, Çalışma ve İş Kurumu Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen tarafından video konferans yöntemiyle bilgilendirildiler.

KENT SİAD'LARI 05.04.2020, 01:28
İŞKUR’dan video konferanslı bilgilendirme

BUSİAD Üyesi 30 kadar firmanın yönetim kurulu başkanı ya da insan kaynakları müdürlerinin katıldığı toplantının başında BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, Bursa İl Müdürü Türkmen’e teşekkür etti. Ardında gerçekleştirilen video konferansta firma yetkilileri Feyzullah Eren Türkmen’e, KÇÖ ile ilgili 40’tan fazla soru yönelttiler.

Türkmen, KÇÖ olarak kısalttıkları Kısa Çalışma Ödeneği’nin kısa çalışma başlama tarihinden önceki 60 gün hizmet akdine tabi olanlardan son 3 yılda 450 gün süreyle prim ödemiş olanların ödenekten yararlandırılacağını söyledi. Türkmen, azami 3 ay süreyle verilecek ödeneğin her bir çalışan için asgari 1.752,40 TL azami ise ile 4.380,99 TL olacağını söyledi.

Başvuruların değerlendirmesinin 15 günü bulabildiğini de kaydene Türkmen, soruların ağırlıklı olarak belirtilen sürelerden az ya da fazla çalışma olmasıyla ilgili olması üzerine şunları kaydetti:

“Bizim tavsiyemiz, haftada 45 saat çalışmama, yani çalışmanın durması yönünde başvuruda bulunulması. Eğer çalışma söz konusu olursa ödeme çalışılmayan süre üzerinden yapılır. Ancak, haftada 15 saat çalışma olmayacak diyerek başvuru yapıldığında bunu yükseltemiyoruz.”

Türkmen, çalışanın alacağı KÇÖ’nün üstünün işverence tamamlanmasının sorun yaratabileceğini de ifade ederek, onun yerine KÇÖ bittikten sonra ikramiye ya da ek ödeme olarak farkın ödenmesini tavsiye etti.

11 Mart’tan başlamak kaydıyla geriye dönük KÇÖ başvurusu yapılabileceğini de belirten Türkmen, ilk hafta yarı ücretin işveren tarafından ödeneceğini ve bu ilk hafta için yıllık izin kullandırmanın mümkün olmadığını da kaydetti. Türkmen, kapalı olan işletmelerde kısa çalışma duyurusunun SMS ya da e-posta ile de bildirilebileceğini söyledi.

Türkmen, çok sayıda başvuru aldıklarını bunları bir an önce sonuçlandırmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19