banner13

banner14

“Komisyon kurulmalı”

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, açıklanan işgücü rakamlarının iç açıcı olmadığını ifade ederek, “İstihdamla ilgili bir özel komisyon kurulmalı” dedi.

KENT SİAD'LARI 11.12.2020, 00:37
“Komisyon kurulmalı”

İşsizlik rakamlarının pandemi koşullarında kamu tarafından sağlanan destekler nedeniyle artmadığını bir kez daha vurgulayan BUSİAD Başkanı Türkay, “İşsizlik kamu eliyle frenlense de isithdamdaki düşüş sürüyor. Bu durumun çözümü için tüm üretim kesimlerinin bir komisyon etrafında buluşup çözümleri konuşması artık şart. Gelecek yıllarda istihdamı artırmamız gerekir. Artan istihdam üretimimizi ve kalkınmamızı da sağlayacaktır” dedi.

Tarım ve ve hizmet sektöründeki kan kaybının dramatik olduğunu da ifade eden Türkay, “Acil olarak tarım ve hizmete çözüm bulunması gerekliliği de ortadadır. Buralarda bulunacak çözümler acil ateşin düşmesine de fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

Türkay, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymanın da artık sürdürülebilir bir ekonominin gerekleri arasında yer aldığını da ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19