banner13

banner14

“Konut almak isteyenler çabuk karar vermeli”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Kasım ayı konut satış verilerini değerlendiren İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Konut kredisi faiz oranlarındaki yükselme nedeniyle son birkaç aydır konut satışlarında azalma yaşanmaktadır. Konut almak isteyenler beklemeye geçmişlerdir. Ancak, örneğin demirde olduğu gibi inşaat malzemelerine sürekli zam gelmektedir ve bugün konut almayı erteleyenler önümüzdeki süreçte daha yüksek fiyatlarla konut sahibi olmak zorunda kalabileceklerdir” dedi.

KENT SİAD'LARI 17.12.2020, 00:41
“Konut almak isteyenler çabuk karar vermeli”

TÜİK’in açıkladığı verilere göre ülke genelindeki konut satışlarında Kasım ayında yüzde 18.7’lik gerileme olduğunu, bu oranın Bursa’da yüzde 21.6 düzeyine ulaştığına dikkat çeken İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Kasım ayı konut satış rakamlarına baktığımızda, ülkemizde 36 bin 658 ilk satış, 75 bin 825 ikinci el satış olduğunu, bunların da 24 bin 450’sinin ipotekli, 88 bin 033’ünün de diğer yollarla satıldığını görmekteyiz. Bursamızda ise Kasım ayında, bin 247 ilk satış, 2 bin 594 adet ikinci el konut satışı olmuş ve bunların da 980’i ipotekli, 2 bin 861’i de diğer yollarla satılmıştır. Bu rakamlar, halkımızın konut kredi faizlerindeki artış nedeniyle gayrimenkul ihtiyacını önceki dönemlere göre ertelemek durumunda kaldığı bir ayı geride bıraktığımızı göstermektedir” şeklinde konuştu.

Konut ve gayrimenkule yapılan yatırımın en çok kazandıran yatırım araçları arasında ilk sırada yer aldığını hatırlatan İMSİAD Başkanı Andıç, “Vatandaşlarımız konut kredisinde yeni bir faiz indirimi beklerken, girdi fiyatlarındaki artış nedeniyle bu kez artacak konut fiyatlarına maruz kalmamak için kararlarını ertelememelidirler” dedi.

2020 yılı başında demir fiyatlarının 3.200 TL/ton civarında olduğunu, bu fiyatın Aralık ayı ortası itibariyle 6.000 TL/ton sınırına dayandığına dikkat çeken İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Demir örneğinde olduğu gibi diğer girdilerin fiyatlarında da artışlar yaşanmaktadır. Bu durum ister istemez fiyatlara yansıyacaktır. Bu nedenle konut almanın tam zamanı olduğunu bir kez daha dikkatlere sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19