banner13

banner14

Rasim Çağan: Meslek liselerine ilginin artmasından mutluyuz

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, LGS yerleştirme sonuçlarının meslek liselerine ilginin arttığını gösterdiğini belirterek, “Bu tabloda katkımızın olmasından ve emeklerimizin karşılığını almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

KENT SİAD'LARI 12.08.2020, 17:07
Rasim Çağan: Meslek liselerine ilginin artmasından mutluyuz

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında açıklanan ilk yerleştirme sonuçları, gençlerin meslek okullarına büyük ilgi gösterdiğini ortaya koydu. Meslek liseleri, öğrenci sayısını 2019’a göre yüzde 39,94 artırarak ilk sıraya yükseldi. Bu tabloda Milli Eğitim Bakanlığı’nın TOBB, BTSO, İSO, ASO ve ATO gibi sektör temsilcileriyle yaptığı protokollerin büyük etkisi var. Bursa’da da özellikle Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (BOSİAD) hayata geçirdiği projeler meslek liselerine ilginin artmasına katkı koydu.

‘ÇABALARIMIZ BOŞA GİTMEMİŞ’

İlk yerleştirme sonuçlarını değerlendiren BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, kalkınmada sürekliliğinin sağlanması ve ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü potansiyelinin oluşturulmasında mesleki ve teknik eğitimin büyük önem taşıdığı inancıyla kolları sıvadıklarını belirterek, “Bu okulların son yıllarda azalan itibar ve önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına bir tohum ekerek yola çıktık. Hem meslek liseliler hem de meslek liselerini tercih edecekler için çalışmalar yürüttük. Meslek lisesinde okuyanların özgüvenlerini artırdık. Onlara ‘bizim için önemlisiniz’ mesajı verdik. Meslek liselerinin itibarını artırdık. Aynı zamanda velileri de bu konuda bilinçlendirdik. Çocuklarının meslek liselerini tercih etmeleri durumunda daha rahat iş sahibi olabileceklerini anlattık. Yaptığımız çalışmalarla diğer STK’lardan pozitif anlamda ayrıldığımızı düşünüyorum” dedi.

Çağan, şöyle devam etti: “Hazırladığımız rap klibi ile gençlerimizi meslek liselerine davet ettik. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığımız protokol sonrası, sanayi bölgemiz sınırları içinde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin proje partneri olduk ve BEBKA desteği ile Endüstri 4.0 laboratuvarı, eğitimcilerin eğitimi, öğrencilere dokunma ve rol modelleriyle tanıştırma, başarı hikayeleriyle eşleşme, öğrencilere fabrikalarımızda staj yapma imkânı gibi çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Geldiğimiz noktada sevinerek görüyoruz ki meslek liseleri öğrenci sayısını 2019’a göre yüzde 39,94 artırarak ilk sıraya yükseldi. Başarılı öğrenciler de artık meslek liselerini tercih ediyor. Bu tabloda katkımızın olmasından ve emeklerimizin karşılığını almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Mesleki eğitimin Türkiye'nin geleceği olduğu inancıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mesleki eğitime inanarak, kendi geleceklerine bu alanda adım atmak için okullarımızı tercih eden tüm öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19