banner13

banner14

Rektör İnan'dan Başkan Türkay’a ziyaret 

 Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay’a online ziyarette bulundu.

KENT SİAD'LARI 26.03.2021, 12:06 27.03.2021, 17:17
Rektör İnan'dan Başkan Türkay’a ziyaret 

Prof. Dr. Umran İnan, ziyaretinde üniversitesi hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. İnan, 7 bin öğrencilerinin 650’sinin doktora öğrencisi olduğunu ifade ederek, “Doktoralı öğrencilerimizin sanayide istihdam edilmesini bekliyoruz. Ancak, doktoralılara yazılım yap deniyor. Sanayimiz bu konuda durağan. Onlara fabrikanın bir ucundan gir öbür ucundan çık ne yanlış bak dememiz gerek. Biz Arge’nin Ge’sini yapıyoruz” dedi.

Türkiye’nin AB’ye projeler için 450 Milyon euro verdiğini hatırlatan Prof. Dr. İnan, şöyle devam etti:

“Bunun sadece 70-80 milyon dolarını Türkiye geri alabiliyor. Biz Koç Üniversitesi olarak yüzde 25’ini tek başına alıyoruz. Türkiye’de Ar-Ge yanlış biliniyor. Bilinen bilinmeyenler bir de bilinmeyen bilinmeyenler var. Bilinen bilinmeyenler için sanayiden üniversiteye geliyorlar, çalışmalarla sonuca ulaşıyorlar. Buna Ge yani geliştirme diyoruz. Araştırmada ise neyi bilmediğini bilmeyeceksin. Burada tohumlama araştırmaları yapılacak. Bunların 9’u tez olarak raflara koyulurken sadece biri işe yarayacak.”

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. İnan, Anadolu’da başarılı olan ama fırsat eşitliğine sahip olamayan gençler için bir program geliştirdiklerini de belirterek, parlak öğrencilerin Koç Üniversitesi’ne girebilmesi için iş insanlarının sağladığı burs imkanı hakkında bilgi verdi. Kendilerinin, Üniversite olarak öğrencilerinin yüzde 40’ına burs sağladıklarını ifade eden Prof. Dr. İnan, bunun dışında hayırseverlerden iyi durumda ama üniversite bursunu kazanamayanlar için de burs imkanı bulduklarını söyledi. Geçen yıl 176 öğrencinin bu kapsamda Üniversitelerine girdiğini ifade ederken, toplam 750 öğrenci ve 270 bağışçıya ulaştıklarını söyledi.

BUSİAD Başkanı Türkay da, BUSİAD’ın eğitim projeleri hakkında bilgiler verdi. Koç Üniversitesi ile BUSİAD arasında işbirliği imkanlarının da konuşulduğu online ziyarete, BUSİAD eski Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇEK Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ile BUSİAD Genel Koordinatörü Basri Tüfekçioğlu da katıldı.  

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19