banner13

banner14

Şenol Şankaya: Önce İnsan Anlayışıyla Hareket Ediyoruz

Nilüfer Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin dördüncü konuğu Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya oldu. Bursa iş dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getiren etkinliğe, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katıld

KENT SİAD'LARI 02.10.2019, 16:56 26.02.2020, 02:19
Şenol Şankaya: Önce İnsan Anlayışıyla Hareket Ediyoruz

NOSAB İdari Hizmet Binası Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras, NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, Bursa iş dünyasının tanınmış isimlerinden Fahrettin Gülener, Ali İhsan Yeşilova, Şahap Aktaş ve NOSAB’da faaliyet gösteren çok sayıda sanayici ve iş insanı ile birlikte meslek lisesi öğrencisi katıldı.

NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras ile NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez’in kısa selamlama konuşmalarının ardından, gazeteci Elif Sezgin’in moderatörlüğünde iş insanlarıyla tecrübelerini paylaşan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, iş hayatındaki başarısının sırlarını anlattı.

“Kreşimiz bizim için ayrı bir öneme sahip”

Firma olarak insana yapılan yatırımın önemine inandıklarını ifade eden Şankaya, “Büyüklerimden de aldığım öğütler doğrultusunda, firmamızda her zaman önce insan anlayışıyla hareket ettik. Çalışanların üzerine yük bindirmekten ziyade, onların verimliliğini artıracak farklı yöntemler olduğuna inanarak, bu yönde çözümler bulmaya çalıştık. Bu anlamda, bu yıl 31’inci yılını kutlayan kreşimiz, bizim için her zaman ayrı bir öneme sahip olmuştur. 50 çocukla başlayan kreş uygulamamız, şu anda 700 kişilik kapasiteyle hizmet veriyor. Böyle büyük ve güzel bir kreşimizin olması da kadın çalışanlarımızın huzurlu bir şekilde, iş hayatına odaklanmalarına ve daha üretken olmalarına imkân tanıyor” dedi.

Nakitbahis sans-serif;">“Büyük oyuncuları çekmek için, sektörün de büyümesi gerekiyor”

Seminerde sektör hakkında değerlendirmelerde de bulunan Şankaya, “Hazır giyim ve konfeksiyonda büyük yol kat ettik. 2009’dan itibaren önemli bir atılım içerisindeyiz, şu anda ihracatımız 19 milyar doları buluyor. Ancak daha büyük oyuncuları ülkemize çekmemiz için, sektörün de büyümeye, daha büyük oranlarda, daha kaliteli ürünler üretmeye ihtiyacı var. Önümüzdeki 15 sene içerisinde doğru konumlama yaparsak, önemli fırsatları yakalayabiliriz” diye konuştu.

Şankaya’dan başarı tavsiyeleri

Yeşim Tekstil olarak Moldova ve Mısır’da da yaptığı yatırımlarla global üretime başladıklarını ve gelecek aylar içerisinde Ağrı’daki fabrikanın da faaliyete başlayacağını belirten Şenol Şankaya, başarısının sırlarını ise şöyle sıraladı; “Müşterilerinizle çok yakın olmalı ve onları iyi tanımalısınız. Onların stratejilerine paralel hedefler belirlemelisiniz. İnovasyon, Ar – Ge ve sürdürülebilirlik bu anlamda çok önemli ve ürettiğiniz üründe, kaliteden hiçbir ödün vermemeniz gerekir.”

Söyleşinin ardından iş insanlarının sorularını da yanıtlayan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya’ya, NİLSİAD Yönetim Kurulu ve NOSAB Müteşebbis Heyeti Başkanı Yalçın Aras ve NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez tarafından, adına dikilen ağacın sertifikası verildi. 



 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
21°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19