banner13

banner14

Ahşap palet sektörünün geleceği tartışıldı

"Tüm engelleri kaldırmak için çalışıyoruz"

KENT SİAD'LARI 10.10.2012, 10:07 10.10.2012, 09:11
Ahşap palet sektörünün geleceği tartışıldı

 AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÜRETİCİ İŞADAMLARI İLE BULUŞTU



Yıllık 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşan ahşap palet ve ahşap ahşap ambalaj sektörü AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’in katıldığı sektör toplantısında tüm yönleri ile masaya yatırıldı. Toplantıda sektörün sorunları ve çözüm önerileri belirlenirken milletvekili Şahin sorunların takipçisi olacağını söyledi.
Son yıllarda yapılan yatırımlar ile büyük bir ivme kazanan ahşap palet ve ahşap ambalaj sektörü Bursa’da yapılan sektör toplantısında tüm yönleriyle değerlendirildi. Türkiye EPAL Palet Üreticileri Derneği (TEPAL) ile Ahşap Palet Sanayicileri Derneği (TAPSİAD) tarafından önceki gün Bursa’da İskender Efendi Konağı’nda yapılan toplantıda ahşap palet ve ahşap ambalaj üreticileri sektörün sorunlarını tartıştı. Her iki derneğin üyelerinin katıldığı toplantının onur konuğu ise AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin oldu.
TEPAL ve TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu ahşap palet ve ahşap ambalaj sektörünün son 5 yıldır büyük bir atılım gerçekleştirerek yıllık 1 milyar dolarlık işlem hacmine ulaştığını söyledi. Akın Balcıoğlu her geçen gün gelişen sektörün artan sorunlarına çözüm bulmak amacıyla 3 yıl önce Marmara Bölgesi’ndeki kurdukları derneğin 1 yıl önce TAPSİAD adını alıp tüm ülkeden üye kabul ettiğini vurguladı. Akın Balcıoğlu 2 yıl önce ise Türkiye’deki ‘euro palet’ üreticilerini tek çatı altında toplayan TEPAL isimli bir dernek daha kurduklarını da söyledi. Balcıoğlu TEPAL’in Avrupa Palet Üreticileri Birliği’nin (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi olduğunu belirtti.


YÜZDE 60 İHRACAT…


Ahşap palet ve ahşap ambalajların yüzde 40’ın iç piyasada tüketildiğini yüzde 60’ın ise ihraç ürünleri ile yurt dışı pazarlara gönderildiğini anlatan Balcıoğlu, “Sektörümüz son 5 yıl içinde 15 kat büyüdü. Buna bağlı olarak sorunlarımız arttı” dedi. Sektörün ham maddeleri olan ağaç fiyatların değişken olması uzun süreli anlaşmalarda zarar ettiklerini vurgulayan Akın Balcıoğlu, “Hükümetten beklentimiz Orman İşletmelerinin açtığı ihalelere katılan firmalara yeterlilik şartı getirilmesidir. Ağaçtan alınan vergi fonlarda azaltılmalıdır” diye konuştu.
Orman Genel Müdürlüğü İşletme Pazarlama Daire Başkanı Kenan Akyüz ile görüşüp sorunlarını aktardıklarını da belirten Akın Balcıoğlu, “Sayın Akyüz’e sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerimizi içeren bir dosya sunduk. Bunun üzerine bizi Şubat ayında yapılacak çalıştaya davet etti” dedi. Balcıoğlu konuşmasının sonunda AK Parti Bursa milletvekili Hüseyin Şahin’den sektörün sorunlarını çözme konusunda destek istedi.
 
“HEPSİNİ ÇÖZERİZ…”


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise ahşap sektörünün içinden geldiğini ve sektörün sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Aktarılan sorunların çözümü yönünde Ankara’da gereken çalışmayı yapacağını da vurgulayan Hüseyin Şahin, “AK Parti milletin partisidir. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye’yi Dünyanın 10. büyük ekonomisi yapmak için hep birlikte çalışıyoruz. Başbakanımız bize milletin önündeki tüm engelleri kaldırmak için durmadan çalışmamız yönünde talimat verdi. Aktardığınız sorunları Ankara’da takip edip çözümü için canla başla çalışacağım” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19