banner13

banner14

BİSİAD, öğrencilerle seminerde buluştu

“2023 ve 2071 hedefleri için bilişim şart”

KENT SİAD'LARI 19.11.2012, 17:03 19.11.2012, 16:08
BİSİAD, öğrencilerle seminerde buluştu
BİSİAD, ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ.


BURSA-
Bilişim Sektörü İşadamları Derneği (BİSİAD) tarafından Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Bir Yazılımcının Çalışma Alanı’ semineri yoğun bir katılımla yapıldı.
Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi’nde düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan BİSİAD Başkanı Osman Akın, “Yazılım vadisi projemizin hayata geçmesinden sonra sizleri de orada görmekten mutluluk duyacağız” dedi. Matematik bölümü öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmasında bilişim sektörü hakkında bilgi veren Osman Akın, “Bilişim sektörü genç bir sektör. Kolay olmayan bir dönemde gelişim gösterdi; ancak Türkiye ve dünyada bilişim sektöründe taşlar yerine oturdu. Biz bu yeni dönemde oldukça yoğun bir çalışma dönemi sürdürüyoruz” diye konuştu. Bu yoğun dönemin odağına ‘Yazılım Vadisi’ projesini koyduklarını ifade eden Osman Akın, hedeflerinin Bursa’da Silikon Vadisi benzeri bir ‘yazılım vadisi’ oluşturmak olduğunu söyledi. Projenin Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda sürekli gündemde yer aldığına dikkat çeken Akın, “Bu projenin 1 yıl önce İzmit’e yapılmasına karar verildi; ancak geçen sürede bu projenin son derece başarısız olduğunu gördük. Biz de Bursa’da Valimiz Şahabettin Harput ve siyasilerin desteği ile birlikte yazılım vadisi projesini oluşturmaya başladık” şeklinde konuştu.


“2023 ve 2071 HEDEFLERİNE YÜRÜMEK İÇİN BİLİŞİM ŞART”


Dünyanın ekonomik olarak birçok dönemden geçtiğini ifade eden Osman Akın, ”Dünya, tarım ve madencilik, hafif sanayi ve ağır sanayi dönemlerini geçerek ekonomisi şekillendirdi. Günümüzde ise bilim dönemi yaşanıyor. Nano teknoloji, bioteknoloji dönemlerinde bahsediyoruz. Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine yürüyebilmesi için bu alanda iş yapması gerekiyor” dedi.  Bu hedeflere ulaşılması noktasında yazılım vadisinin büyük önem arz ettiğinin de altını çizen Akın, “Bugün Türkiye’de 75’ten fazla üniversitede bilgisayar ve yazılım mühendisliği bölümü var; ama ne yazık ki Uludağ Üniversitesi’nde yok. Dolayısıyla Bursa’da bu proje gerçekleştiği zaman bizim acilen yazılımcılara, yazılımla ilgili analiz yapan insanlara ihtiyacımız olacak. Biz bilişim sektöründe işadamları olarak sizleri, matematik mezunu kişileri, görmek istiyoruz. Sizin almış olduğunuz formasyon yazılım sektörüne çok uygun. Biz matematik ve matematik mühendisliği bölümü mezunu arkadaşlarımıza yazılım vadisinde göreceğimizi ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.  
Panele konuşmacı olarak katılan BİSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Alper Soyaslan, öğrencilere yazılım sektöründeki iş alanlarından ve yazılımın aşamalarından bahsederek, önemli bilgiler verdi.
 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19