banner13

banner14

BİSİAD yönetimi, BTÜ ve BEM'İ ziyaret etti

Akın: Bilişim her geçen gün önem kazanıyor

KENT SİAD'LARI 22.10.2012, 14:30 22.10.2012, 13:54
BİSİAD yönetimi, BTÜ ve BEM'İ ziyaret etti
İNTERNET YAYGINLAŞTI BİLİŞİM SUÇLARI ARTTI


İnternetin yaygınlaşması sebebiyle bilişim suçlarının arttığını söyleyen Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, “İl Emniyet Müdürlüğü’yle koordineli olarak kamuoyunu bilinçlendirmemiz oldukça önem arz ediyor“ dedi.
BİSİAD Başkanı Osman Akın ve yönetim kurulu üyeleri, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’yı makamında ziyaret etti. İnternet kullanımının artması sebebiyle son yıllarda bilişim suçlarının arttığını, bu anlamda bu ziyareti yaptıklarını belirten Osman Akın, yardımcı olabilecekleri her konuda Emniyet Müdürlüğü’ne destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Yaşanan bilişim suçlarından dolayı bilişimcilerin sıkıntı yaşadığını dile getiren Osman Akın, “İnternet yoluyla ilgili dolandırıcılıklarla ilgili şikayet her geçen gün artıyor. Bu dolandırıcılıkların ağırlığını ise kredi kartı ve web sitesi dolandırıcılığı oluşturuyor. Vatandaşlar bu konuda yeterli güvenliği alamıyorlar” dedi.


BURSA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLABİLİR”


Vatandaşların internet konusunda önlem almakta zorluk yaşadığını söyleyen Akın, “Firmalarda da durum farklı değil. Firmaların bir takım yatırımlar yapması, bazı cihazları alması gerekiyor; ama yapmıyorlar.  Sistemlerini korumaları için bu yatırımları yapmaları gerekiyor. Firmalar bilişim konusunda çok bilgisiz. Bu noktada da suçu önleyici çalışmaların önemi ortaya çıkıyor. Aslında 5651 sayılı bir yasa var; ancak tam anlamıyla bilinmiyor. Biz dernek olarak kamuoyunu bilinçlendirmek zorundayız. Bu bağlamda İl Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde hareket edebilir, kamuoyunu bilgilendirebiliriz. Bursa Emniyet Müdürlüğü de bu konuda Türkiye’ye örnek olabilir” diye konuştu.
 


“BURSA’NIN TEKNOLOJİ KENTİ OLMASI ŞART”


Bilişim ile ilgili yaşanan sıkıntıların büyük şirketlerden ziyade orta ve küçük ölçekli şirketlerde yaşandığına dikkat çeken Osman Akın, “Hem bilişim suçuna karşı önlemlerini almıyorlar; daha sonra bir suça maruz kaldıklarında bilişim şirketlerini suçluyorlar.  Bilişim ile ilgili bir başka sıkıntı ise merdiven altı kurumlar. Bazı büyük şirketler bilişim şirketleri ile çalışmak yerine merdiven altı kurumlarla çalışınca sıkıntılar kaçınılmaz oluyor” şeklinde konuştu. Bilişim suçlarının önüne geçilmesinin yolunun Bursa’nın teknoloji kenti olması şartına bağlayan Akın, “Valimiz Şahabettin Harput ile bu konuyu görüştük. Bir yazılım vadisi kurulması fikrine sıcak bakıyor. Bu sayede bilişim suçları ile mücadele etmemiz daha da kolaylaşır” dedi


KAHYA: AMACIMIZ GÜVENLİ HAYAT OLUŞTURMAK


Ziyaretin Bursa için önemli olduğuna dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, “Bursa Emniyet Müdürlüğü olarak amacımız güvenli  bir hayat oluşturmak. Bu noktada da BİSİAD ile bilgi paylaşımı ve kamuoyunu bilgilendirme gibi konularda işbirliği içinde olabiliriz” diye konuştu. Geçtiğimiz aylarda hayata geçirdikleri bir projeden de bahseden Kahya, “Bursa Emniyet Müdürlüğü olarak evden hırsızlık suçlarını önlemek amacıyla yapılan suç analizinde riskli görülen bölgelerdeki bin evin kapı göbek kilidini değiştirdik. Kilidi yapan şirketten hiçbir karımız yok. Benzer işbirliğini sizle de yapabiliriz. Bizim tek karımız Bursa’nın huzurudur” ifadelerini kullandı.


BİSİAD BTÜ REKTÖRÜ SÜRMEN’İ DE ZİYARET ETTİ


Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, Bursa’da bilgisayar mühendislerine ihtiyacın fazla olduğunu söyleyerek, “Nitelikli istihdam için Bursa’da acilen bilgisayar mühendisliği bölümünün kurulması gerekiyor” dedi.
BİSİAD Başkanı Osman Akın, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ali Sürmen’i makamında ziyaret etti. Son yıllarda bilişimin artması ile dernek olarak faaliyetlerini arttırdıklarını söyleyen Osman Akın, sektör olarak en büyük sorunlarının nitelikli bilgisayar mühendisi istihdam edememek olduğunu söyledi. Bursa’da bilgisayar mühendisliği bölümünün olmamasını eleştiren Akın, “İlanla bilgisayar mühendisi arıyoruz; ama bulamıyoruz. Bursa’nın makine mühendisliği bölümüne acilen ihtiyacı var” diye konuştu. Matematik bölümü mezunlarını yüksek lisans ile bilgisayar bölümü yaparak açığı kapatmaya çalıştıklarına dikkat çeken Akın, “Şimdi bilgisayar mühendisliği bölümü açılsa ancak 4 yıl sonra mezun verecek. Bu bağlamda biz bugünden o tohumları atmalıyız. Bu bizden çok kent için önemli. Biz Bursa’nın geleceğine yatırım yapıyoruz” şeklinde konuştu. Gelecekte yazılımın önem kazanacağını açıklayan Akın, savunma sanayiine önemli katkı sağlayacak olan bir yazılım vadisi kurma projelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.


“BTÜ OLARAK TALEPLERE CEVAP VERMEK GÖREVİMİZ”


Türkiye’de bilgisayar mühendisliği algısının tam anlamıyla yerleşmediğini vurgulayan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ali Sürmen, “Bir üniversitenin yaptığı araştırmada Bursa’nın ihtiyaçlarında sağlık turizmi ve yazılım konuları ön plana çıktı. Bursa bu konular düzleminde ilerliyor” dedi. Bilgisayar mühendisliği bölümüne talebin ne olacağını bilemedikleri için bölümü açmadıklarını belirten Ali Sürmen, bölümün açılmasının problem olmadığını; ancak talebin ne düzeyde gelişeceğini bilemediklerini söyledi. Üniversite olarak en az 5 öğretim üyesi olmadan bir bölüm açamayacaklarını ifade eden Sürmen, “Bursa Teknik Üniversitesi olarak taleplere cevap vermek görevimiz” diye konuştu.  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
16°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19