banner13

banner14

BÜYÜKŞEHİR'DEN DOSAB'A TEŞEKKÜR

Başkan Öztürk: DOSAB'da çarklar dönüyor

KENT SİAD'LARI 04.02.2019, 10:24 04.02.2019, 11:26
BÜYÜKŞEHİR'DEN DOSAB'A TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin (DOSAB) her yönüyle örnek çalışmalar imza attığını, sadece Bursa’nın değil, ülke ekonomisinin de lokomotif OSB’leri arasında yer aldığını belirterek, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracata yaptığınız katkılar nedeniyle sizlere teşekkür ediyoruz. Bursa ekonominin lokomotif kenti ise bunda sizin payınız büyük” dedi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. DOSABSİAD dernek merkezinde gerçekleşen ziyarette, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinin yanı sıra bölge sanayicilerinin öneri ve talepleri ile Bursa’nın geleceği konuşuldu.

Bursa’nın önemli üretim merkezlerinden biri olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde çarkların her şeye rağmen döndüğünü ifade eden DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztürk, 2019’un 3. çeyreğiyle birlikte işlerin biraz daha açılacağına inandıklarını belirtti. Bu süreçte alınan önlemler ve devletin verdiği desteklerin çok fayda sağladığını söyleyen Öztürk, bu desteklerin daimi bir yapıya kavuşması gerektiğine dikkat çekti.

“4,5 milyar dolar ihracat, 45 bin kişiye istihdam”

Başkan Aktaş’a bölgeyle ilgili bilgiler de veren Öztürk, “Bölgemizden yıllık 4,5 milyar dolar düzeyinde ihracat yapılıyor. DOSAB’da toplam 45 bin kişiye istihdam sağlıyoruz ve bu alanda Bursa’nın 2. büyük organize sanayi bölgesiyiz. DOSABSİAD olarak, sanayicilerimizin girdi maliyetlerini azaltmaya yönelik kalite sertifikasyon işlemleri, test ve laboratuvar giderlerinin düşürülmesine yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal faaliyetler de gerçekleştiriyoruz. Sizleri bölgemizde ağırlamaktan dolayı son derece mutluluk duyduğumuzu ifade ediyor, önümüzdeki dönemdeki çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“Bursa Ulaşım Ana Planı, stratejik bir çalışma”

Kralbet normal; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(255, 255, 255); text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; text-align: justify; margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 16.8667px; font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin Bursa büyük önem arz ettiğini söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Bursa’nın geleceğini planlamak için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde mecliste oy birliği ile kabul edilen Bursa Ulaşım Ana Planı’na da değinen Aktaş, bu planın toplu taşıma odaklı, ulaşım türleri arasında entegrasyona önem veren bir stratejik planlama çalışması olduğunu ve kent içi ulaşım sistemini 2035 yılına kadar problemsiz işleyecek şekilde yeniden yapılandıracaklarını belirtti.

2 yeni metro hattı müjdesi…

Bursa Ulaşım Ana Planı kapsamında mevcut 2 metro hattına ilave olarak 2 yeni hat daha inşa edileceğini ve bunlardan birinin de Çalı-FSM-Demirtaş metro hattı olacağını söyleyen Aktaş, “Mevcut 2 hattımızdan, 22,7 kilometrelik Emek-Arabayatağı metro hattı 4,9 kilometre uzatılacak ve Şehir Hastanesi ile birleştirilecek. 43 kilometre olan Üniversite-Kestel metro hattı da 12 kilometre uzatılarak Görükle’ye taşınacak. Bunlara ek olarak 2 yeni hat daha planlıyoruz. Bunlardan biri sizin bölgenizi de ilgilendiren Çalı-FSM-Demirtaş metro hattı. Bu hatta 17 istasyon planlıyoruz. Bursa’nın doğu batı aksındaki metroya alternatif olacak bu hat, Bursa’nın gelişen iki uzak bölgesini de birleştirecek” dedi.

DOSABSİAD’a teşekkür…

T2 hattının son durumuna da değinen Aktaş, “T2 hattını diğer raylı sistemlerle entegre etmemiz lazım. Kent meydanına doğru 1200 metre yerin altına girme kararı aldık. Geçmişte yoğun ve dağınık çalışmalardan dolayı biraz sıkıntılar oluşmuştu. Ama bu sıkıntıyı çözdük ve trafik akıcı hale geldi” dedi. DOSABSİAD’ın bölgenin kalkınması için önemli işler yaptığını ifade eden Aktaş, dernek yöneticilerine çalışmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
13°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19