banner13

banner14

Gaziler, Amerika' daki kadar önemsenmek istiyor

TÜMSİAD, Gazileri ziyaret etti

KENT SİAD'LARI 21.09.2012, 17:30 21.09.2012, 17:26
Gaziler, Amerika' daki kadar önemsenmek istiyor
 “MÜSLÜMAN, KARDEŞİNE KURŞUN SIKMAZ”



Kısa adı TÜMSİAD olan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği’nin Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Balabanoğlu ve beraberindeki heyet, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, kamuoyunda gaziliğin tanımının dahi bilinmediğini ancak yapılan açıklamalar ile kamuoyunun daha bilinçli hale getirildiğini söyledi.
Uyar, “Hakikaten gaziliğin ne olduğunu, nasıl gazi olunduğunu kamuoyunun çoğu bunu bilmiyor. Ne bileyim bizi yönetenler dahi bile gaziyi öylesine gazi olarak biliyorlardı. Bunu öğrettik. Sıra geldi milletvekillerine. Biz milletvekillerine de gazinin ne olduğunu öğreteceğiz. Boşuna orada el kaldırmasınlar yani indirmesinler” diye konuştu.


AMERİKA’DAKİ GAZİLER ÖRNEK


Kendilerine de Amerika’da olduğu gibi değer verilmesini istediklerini belirten Başkan Uyar, Amerika’da Başkan Obama’nın bile seçim startını gazilerin dualarıyla verdiğini hatırlattı. Uyar ayrıca ABD’de Gaziler Günü’nün resmi tatil olduğunun unutulmamasını gerektiğinin altını çizdi.
Muzaffer Uyar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Onlar çok önem veriyorlar gazilere. Yani yabancı ülkeler çok önem veriyorlar. Bizde de derneklerimizin etkinlikleriyle biraz daha önem vermeye başladılar. Ben Kıbrıs gazisiyim hava indirme tugayından katıldım.  Özellikle sizin gibi sivil toplum örgütlerinin bu ziyaretlerini çok önemsiyoruz. Bizi böyle önemli günümüzde ziyaret ettiğiniz için gerçekten gururlandık, onurlandık. Sadece böyle önemli günlerimizde değil daha çok ziyaret ederseniz ve biz de sizi ziyaret edersek birbirimizi daha iyi tanıma fırsatı buluruz diye düşünüyorum. “


"İNSAN KARDEŞİNE TOKAT BİLE ATAMAZKEN..."


TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu ise son dönemde artan terör olaylarına değindi.
Balabanoğlu, “Yapılan bu saldırılara anlam veremiyoruz. Artık bu tarz haberler almak istemiyoruz. Bu demeçleri veriyoruz ama bir türlü bitmiyor. Bitecek gibi de durmuyor. Artık terör örgütü adı altında ölen kişiler yabancı menşeli, Suriye, İran. Bunlar artık içimizden biri değil. Biz şunu biliyoruz, Müslüm Müslüman kardeşine kurşun sıkmaz. İnsan kardeşine tokat bile atamazken bunlar takır takır insanları öldürüyorlar” ifadelerini kullandı.



BUNLAR İNSAN DEĞİL


Cemal Balabanoğlu şunları kaydetti:
“Bunlar böyle bir insan topluluğu, bunlara insan bile diyemeyiz. Bizlere bir daha bu acıları yaşatamasınlar. Allah bu kişileri kahır etsin ki analarının babalarının kuzularına bir daha kıyamasınlar. Sabırlı olmak zorundayız. Onların amacı zaten bizleri birbirilerimize düşürmektir. Bu ülke Türklerindir, Türklerin olacaktır. Bundan hiçbirimizin sıkıntısı yok. Böyle özel günde sizleri ziyaret ettik. Sizler bu ülke için gazilik mertebesine ulaştınız. Yapabileceğimiz ne varsa hep beraber yapabiliriz. Sizler, milletimizin onurusunuz.”
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
12°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19