banner13

banner14

İMSİAD İŞ DÜNYASINI, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

CEM BOZDAĞ: TÜRKİYE ASANSÖR SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ BİR KONUMDA

KENT SİAD'LARI 04.05.2019, 15:09 31.05.2019, 15:10
İMSİAD İŞ DÜNYASINI, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Bursa inşaat sektörünün çatı kuruluşu İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) iş dünyası – üniversite buluşmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’de inşaat sektörünün geleceği olan öğrencileri, sektörün önemli temsilcileriyle bir araya getirerek, öğrencilerin iş dünyası hakkında bilgilenmelerini ve iş adamlarının tecrübelerinden faydalanmalarını hedefleyen İMSİAD, son olarak CE Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bozdağ ile Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerini buluşturdu.

“İlgi alanlarınıza göre branş seçin”

BTÜ Yıldırım Yerleşkesinde öğrencilerle iş hayatı hakkındaki bilgi ve tecrübelerini paylaşan CE Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bozdağ, “Okulda öğrendiğiniz bilgilerin yanı sıra, bir işletme kazanacağınız tecrübeler ve size yüklenen sorumluluklar iyi bir mühendis olmanızı sağlayacak. Burada almış olduğunuz eğitimler, gelecekte seçeceğiniz branşa göre iş hayatınıza önemli katkılar sunacak. Yetenekli olduğunuz, ilginizin yüksek olduğu bölümleri seçmeniz sizler için büyük önem taşıyor” dedi.

“Yabancı dil ve yazılım konusunda kendinizi geliştirin”

Vdcasino normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(255, 255, 255); text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; line-height: 16.8667px; font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">Öğrencilere gelecek iş hayatları hakkında tavsiyelerde de bulunan Bozdağ, “Kendinizi geliştirmeyi asla bırakmayın. Mühendislik bilgilerinizi günlük hayatınızda da kullanmaya gayret gösterin. Ne kadar uğraşır ve emek verirseniz o kadar kazanırsınız. Günümüzde yazılım, teknoloji, inovasyon konuları çok önemli. Bunun için de mutlaka yabancı dil öğrenmeli ve yazılım konusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Böylece yaptığınız işte bir farklılık yaratır, rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz” diye konuştu.

“Hiçbir ithal malzeme kullanmadan asansör üretiyoruz”

Asansör sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, Türkiye’nin asansör sektöründe önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi. Bozdağ sözlerine şöyle devam etti; “Asansör, diğer sektörlere daha el değmemiş, inovasyona oldukça açık bir alan. Fakat bunun yanında riskli bir ürün. Asansör montajı ve bakımı özen gerektiriyor ve iş sağlığı güvenliği büyük önem arz ediyor. Standartları tam yerine getiremezseniz büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz.  Binalarda yerli asansör kullanımının hızla artması, sektör açısından oldukça değerli. Kaliteli bir asansörü, hiçbir ithal malzeme kullanmadan yapabiliyoruz. Bu durum ekonomimize de değer katıyor.”

CE Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bozdağ, söyleşinin sonunda BTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin sorularını da yanıtladı. 



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
25°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19