banner13

banner14

İMSİAD’DA GÜNDEM KDV İADESİ

Uzmanlar müteahhitlere KDV iadesi sürecini anlattı

KENT SİAD'LARI 27.08.2019, 11:40 27.08.2019, 11:42
İMSİAD’DA GÜNDEM KDV İADESİ

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle, İndirimli Orana Tabi İnşaat İşlerinde KDV İadesi Süreci konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

İMSİAD Dernek Merkezindeki toplantıya; İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş,  Grup Müdürü Mustafa Özdemirci, Bursa Vergi Dairesi müdürleri, müdür yardımcıları ve vergi dairelerinde görevli gelir uzmanları katıldı.

 

Kamu kurumlarıyla buluşmalar devam edecek

 

KDV iadeleri konulu toplantının açılışında konuşan İMSİAD Başkanı Andıç,  kamu kurumlarıyla buluşmaları son derece önemsediklerini ve bu buluşmaları, sayısını arttırarak devam ettireceklerini söyledi. Andıç, “Kamu kurumlarıyla buluşmalarımızın ilkini, bazı üyelerimizin peşinen alamayacaklarını düşünmeye başladıkları ‘KDV iadeleri’ konusunda Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı ile yapmak istedik” dedi.

 

KDV iadesi konusunun sıklıkla gündeme geldiğini ve gelişmeleri, konunun ilk muhataplarından dinlemenin önemine işaret eden Mustafa Andıç, toplantının gerçekleşmesinde katkıları bulunan Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş’a ve diğer ilgililere teşekkür etti.

 

Andıç’ın ardından konuşan ve toplantının faydalı olmasını temenni eden Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş ise “Biz bugün burada KDV’de karşılaşılan sorunları, yaptığımız uygulamaların mantığını, Türkiye içerisinde Bursa’nın ve bizim uygulamalarımızın nerede olduğunu özetlemeye çalışarak, sizlerin teklif, talep ve sorularını da dinleyerek, uzman arkadaşlarımızla beraber çözüm yolları sunmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

Andıç ve Karakaş’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Bursa Vergi Dairesi başkanlığında görev yapan müdür yardımcısı Serhat Işık tarafından verilen seminerde, “İndirimli Orana Tabi İnşaat İşlerinde KDV İadesi Süreci” konusunda merak edilenler masaya yatırıldı. Işık’ın yaptığı sunumun ardından seminer; sektör temsilcilerinin, uygulamalarda yaşadıkları problemleri ve bu problemlere ilişkin soruları ve çözüm önerilerini ilgililere aktarmasıyla sona erdi.

 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19