banner13

banner14

İMSİAD'DAN GENÇLERE MODERN LABORATUVAR

İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.

KENT SİAD'LARI 07.01.2019, 15:33 17.01.2019, 09:57
İMSİAD'DAN GENÇLERE MODERN LABORATUVAR
 İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) üyelerinden Muzaffer Rızvanoğlu tarafından yapımı üstlenilen Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı.

BUÜ Hasan Öztimur İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, AK Parti Bursa Milletvekili ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ödünç, İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, BUÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ile birlikte çok sayıda akademisyen ve mühendislik bölümü öğrencisi katıldı.

“Sektörle birlikte çalışan bir üniversite olmayı hedefliyoruz”

Törenin açılışında konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Uludağ Üniversitesi olarak 3. Nesil Üniversite Modelini uygulamaya çalıştıklarını söyledi. Ulcay, “Burada yapılan çalışmaların raflarda kalmaması, ilgili sektörlerde karşılık bulması için çabalıyoruz. Eğitim ve araştırma bizim işimiz bir parçasıdır ve bir üniversitede olması gereken budur. Bu çalışmaların yanı sıra, sektör temsilcileriyle birlikte çalışmayı önemsiyoruz. Eğitim, araştırma ve sektörlerle çalışmayı başaran üniversite 3. Nesil Üniversitedir. Bizler de bu seviyeye gelebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün açacağımız laboratuvar da hem üniversitemizin araştırma seviyesini yükseltmesi hem de sektör üniversite buluşması açısından oldukça önem taşıyor” dedi.

“Bursa inşaat sektöründe önemli kazanımlara sahip”

Sonrasında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Ödünç de, Bursa’nın inşaat mühendisliği sektöründe önemli kazanımlara sahip olduğunun altını çizdi. Ödünç, “Mühendislik bölümü, özellikle inşaat mühendisliği öğrenciler için oldukça isabetli bir seçim olmuş. Şehrimiz de bu sektör için önemli kazanımlara sahip. Ben sizlerin ülkemize, kentimize ve mesleğimize çok önemli katkılar sunacağınıza inanıyorum. Yapımı tamamlanan laboratuvarımızın da üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Bu işi yaptığım için çok mutlu oldum”

Laboratuvarın yapımına katkı sağladığından dolayı gurur duyduğunu ifade eden İMSİAD Üyesi Muzaffer Rızvanoğlu da, “Ben bu işi yaptığım için çok mutlu oldum. Hayatım boyunca harcadığım paralar içerisinde bu kadar mutluluk duyduğum başka bir iş olmadı. Herkesin bu duyguyu yaşamasını istiyorum. Diğer işadamlarını ve hayırseverleri de böyle bir projeye ön ayak olmaları konusunda göreve davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından BUÜ İnşaat Mühendisliği Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nın açılışı yapıldı ve konuklara laboratuvar gezdirildi.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19