banner13

banner14

İMSİAD’DAN ÖĞRENCİLERE ISI YALITIMI EĞİTİMİ

HÜSEYİN KUL: ISI YALITIMIYLA 5 MİLYAR DOLAR TASARRUF SAĞLAYABİLİRİZ

KENT SİAD'LARI 04.05.2019, 16:07 31.05.2019, 16:08
 İMSİAD’DAN ÖĞRENCİLERE ISI YALITIMI EĞİTİMİ

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Bursa inşaat sektörünün önemli isimlerini öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

Decostar Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kul’un Bursa Teknik Üniversitesi’nde (BTÜ) gerçekleştirdiği sunumda, öğrencilere ısı yalıtımı uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

“Türkiye’de kişi başına düşen ısı yalıtımı malzemesi 0,4 metreküp”

Betvole initial; line-height: 16.8667px; font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">Isı yalıtımının, yapılarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapıldığını söyleyen Hüseyin Kul, yasal düzenlemelere göre, 2011’den sonra yapılan binalarda ısı yalıtımının zorunlu kılındığını ifade etti. Kul,  “Ülkemiz ısı yalıtımı kavramıyla oldukça geç tanıştı ve hala tam anlamıyla yaygınlaşmış değil. Türkiye’de kişi başına düşen ısı yalıtımı malzemesi tüketimi 0,4 metreküp iken, Avrupa’da bu oran 1,3 metreküp” dedi.

Türkiye’de 18 milyon konutun yüzde 75’inin yalıtımsız olduğuna dikkat çeken Kul, “Binalarda enerjinin yaklaşık yüzde 85’i ısıtma ve soğutma için harcanmaktadır. Bina yapım maliyetinin yüzde 3’ü kadar maliyete ısı yalıtımı yapılıyor. Bu maliyetle binalarda ısı yalıtımı yapılması durumunda potansiyel enerji tasarrufumuz 5 milyar dolar olacaktır. Bu rakam ülkemiz ekonomisi için oldukça değerli. Isı yalıtımının ekonomik tasarruf faydasının yanı sıra, yaşam kalitesini artırma, küresel iklim değişikliğine olumlu katkısı gibi faydaları da bulunmaktadır” diye konuştu.

Uygulamalı eğitim

Decostar Yönetim Kurulu Başkanı ve İMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kul, sunumunun ardından BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine ısı yalıtımının nasıl yapıldığını uygulamalı bir şekilde gösterdi. Programın sonunda BTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yüksel, Hüseyin Kul’a teşekkür belgesi takdim etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19