banner13

banner14

Kırgız Heyet, DOSABSİAD'la bir araya geldi

İki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi masaya yatırıldı

KENT SİAD'LARI 11.09.2012, 17:15 12.09.2012, 14:22
Kırgız Heyet, DOSABSİAD'la bir araya geldi
Kırgız Heyet, DOSABSİAD’la bir araya geldi




Temaslarda bulunmak için Bursa’da bulunan Kırgızistan heyeti, Bursa ve Türkiye’nin önemli sanayi bölgelerinden biri olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilerle bir araya geldi. İki ülke arasındaki ticaretin ve kardeşliğin arttırılması için iş adamlarıyla görüşmelerde bulunan heyet, fabrika ziyaretleri yaparak incelemelerde bulundu.
 
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş’in misafir ettiği Kırgız heyet, Bursa'nın önemli sanayici ve işadamı derneklerinden birisi olan DOSABSİAD'da sanayicilerle bir araya gelerek ticari ilişkileri daha da geliştirme yolunu masaya yatırdı.
Kırgızistan'ın Os Valisi Attokur Tajibayev ve Özgen ilçesi Belediye Başkanı Patiydin Mavlyanov’dan oluşan heyeti bölgede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Selim Yedikardeş, heyete Bursa sanayisi ve DOSAB hakkında bilgi verdi. İki ülke arasındaki ticaretin ve kardeşliğin arttırılması amaçladıklarını söyleyen Yedikardeş, “Burada sanayicilerimiz ile işadamlarımızı buluşturarak Türkiye ile Kırgızistan arasındaki dostluğun ticaret anlamında ivme kazanması için bu toplantıyı yaptık. Biz iş dünyası ve sanayi bölgeleri başkanlığımız ile onlara ev sahipliği yaptık. Şu anda sanayicilerimiz başta tarım olmak üzere, hayvancılık, kömür yatakları ve deri işletmeleri ile ilgili şehrimizde bulunan sanayi kollarının Kırgızistan ile karşılıklı iş anlaşmalarını pekiştirmek istiyoruz” dedi.
 
Os Şehri Valisi Attokur Tajibayev ise özellikle tekstil, gıda, kömür ve et ürünleri üzerinde iki ülkenin ticaretini artacağını inandığını belirterek, “Bursalı işadamları ve sanayiciler başta olmak üzere tüm Türk işadamlarını ülkeme, şehrime bekliyorum” dedi.
DOSAB’da faaliyet gösteren iki fabrikada incelemelerde de bulunan heyete, DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yedikardeş tarafından ziyaretin anısına plaket hediye edildi. Ayrıca toplantıya Özgen İlçesi ile kardeşlik protokolü imzalayan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19