banner13

banner14

MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş:

"Türkiye'nin bu zor günlerde daha çok üretmesi gerek"

KENT SİAD'LARI 10.10.2012, 10:13 10.10.2012, 09:16
MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş:
“ÇIKIŞ YOLU GÜÇLÜ EKONOMİ”
 
Ülkelerin söz sahibi olması için ekonomilerinin güçlü olması gerektiğinin altını çizen MODSİAD Başkanı Mustafa Yedikardeş, “Türkiye’nin bu zor günlerde daha çok üretmesi ve daha çok çalışması gerekiyor” dedi.
 
 
Mobilya sektörü ve Türkiye’deki gelişmeler ile ilgili değerlendirmede bulunan Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, ülkelerin dünya üzerinde söz sahibi olabilmesi için ekonomik gücünün olması gerektiğinin altını çizdi.
Türkiye’de son günlerde artarak devam eden şehit haberlerinin, ülkenin ekonomik anlamda yükselişe geçmesi ve Arap ülkeleri içinde söz sahibi konuma gelmesi ile ilgili olduğunu söyleyen Yedikardeş, Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen dış güçlerin bu işlerde parmağı olduğunu belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Fakat bu tür olaylar ile ülkenin bölünemeyeceğini ve güç kaybetmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir” dedi.


“DAHA ÇOK ÜRETMEK GEREKİYOR”
 
Ülke sanayicisinin, iş adamının ve işçisinin böyle dönemlerde daha da fazla çalışması gerektiğini ifade eden Mustafa Yedikardeş, ekonomik olarak daha da güçlenerek, daha fazla üreterek, daha çok ihracat yaparak cevabın verilmesi gerektiğini vurguladı.
Bursa ve Türkiye’nin gelecekte kilit sektörlerinden birisinin mobilya olacağının altını çizen Başkan Yedikardeş, “Türkiye için eski, fakat tasarım ile birlikte yeni ayağa kalkan bir sektör. Dünya bizi mobilya ve tasarım anlamında yeni yeni tanımaya başladı. Tasarım ile ilgili kendimizi daha da geliştirip, dünyada adımızı duyurmalıyız. Aynı zamanda işliğin önüne geçilmesinde önemli bir sektör” diye konuştu.


“ELEMAN SORUNU VAR”        
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in özel sektörün çalıştıracak eleman bulamamaktan yakındığı ile ilgili açıklamasına da değinen Mustafa Yedikardeş, yapılan açıklamaya tamamen katıldığını belirtirken, bu konu ile ilgili birçok beyanat verdiğini hatırlattı. Kalifiye eleman sorununun da yaşandığını söyleyen Yedikardeş, “Ülkede genç nüfus olmasına karşın, eleman bulmak gerçekten çok zor. Gazetelerin insan kaynakları eklerine baktığınızda yüzlerce eleman aranıyor. Fakat eleman hele de kalifiye eleman bulmak gerçekten çok zor. İşsizlik var. Bir o kadar da işçi arayan işyerleri var” dedi.  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
19°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19