banner13

banner14

MÜSİAD, BÜYÜKELÇİLERİ AĞIRLAMAYI SÜRDÜRÜYOR

MÜSİADLI İŞ ADAMLARI İSPANYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’YLE BİRARAYA GELDİ

KENT SİAD'LARI 27.09.2019, 11:50 27.09.2019, 11:52
MÜSİAD, BÜYÜKELÇİLERİ AĞIRLAMAYI SÜRDÜRÜYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales Barba’yı ve beraberindeki heyeti ağırladı. Toplantıda; İspanya ile Türkiye arasındaki ilişkiler, iş birliği fırsatları ve iş imkânları konuşuldu. MÜSİAD Bursa Şubesi’ni özel partner olarak kabul ettiklerini söyleyen Büyükelçi Barba, MÜSİAD üyelerine bundan sonra İspanya vizesi konusunda daha çok yardımcı olunacağını ifade etti.

MÜSİAD Bursa Şubesi, önemli ülkelerin Ankara Büyükelçilerini ağırlamayı sürdürüyor. MÜSİAD Dernek merkezinde gerçekleşen toplantıya; MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales Barba, İspanya’nın İstanbul Ticaret Ataşesi Lourdes Cuevas, MÜSİAD Bursa Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit ve MÜSİAD Üyeleri katıldı.

MÜSİAD Bursa Dış İlişkiler Komisyonu tarafından organize edilen toplantıda konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, Bursa ve MÜSİAD’a dair bilgilendirme yaptı. İspanya heyetinin ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Alpay, “Şubemizde, Büyükelçilerle yaptığımız toplantılara bir yenisini daha eklemekten mutluyuz. Üyelerimizden aldığımız geri dönüşlerde bu programların isabetli ve verimli olduğuna dair görüşler var. Dolayısıyla biz de bu tip programları sürdürüp üyelerimize yararlı işler yapmaya devam edeceğiz. Büyükelçimizin Bursa’ya ilk ziyareti. Bursa’ya gelip bizleri de ziyaret etmelerinden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bursa ve İspanya arasındaki ticaret hacmi

Asyabahis 0px; padding: 0px; border: 0px; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; line-height: 17.12px; vertical-align: baseline; color: inherit;">Bursa ve İspanya arasındaki ticari hareketliliğe de değinen Alpay, “2018 rakamlarına göre Bursa’dan İspanya’ya gerçekleşen ihracat, 775 milyon dolar. İthalatımız ise 340 milyon dolar. Bursa’da İspanya sermayeli 28 firma bulunurken, şehrimizden İspanya’ya 442 firma ihracat yapıyor. Umarım bu gibi görüşmeler, ticari ilişkimizi daha da arttırır” diye konuştu.

“Türkiye ve İspanya stratejik açıdan önemli noktada bulunan 2 benzer ülke”

İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales Barba da, Bursa’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve İspanya arasında politik, stratejik ve tarihsel açıdan benzerlikler olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Barba şunları söyledi: “2019 yılı itibari ile Türkiye ile yaptığımız ihracat 13 milyar dolar seviyesine geldi. Türkiye, İspanya için Amerika ve Fas’tan sonra 3. büyük ihracat ülkesi. Türkiye de İspanya da lokasyon ve stratejik açıdan çok önemli bir bölgede yer alıyor. Türkiye, Ortadoğu için bir köprü vazifesi görürken, İspanya da özellikle Latin Amerika ve Mağrip bölgesi için geçiş noktası. O yüzden ikili ilişkilerimizin iyi olması gerekiyor.”

“Ticaret hacmimizi artırmalıyız”

İspanya ile ilgili bilgiler vermeyi sürdüren Büyükelçi Barba, “İspanya’ya 2018 yılında toplam 82 milyon turist geldi. Nüfusumuzun neredeyse 2 katı civarında bir rakam. Dünyanın en büyük network altyapısı Çin’den sonra ülkemizde. Yüksek hızlı tren konusunda da oldukça iyiyiz. Önceki yıllarda açılan Mekke ve Medine arasındaki yüksek hızlı tren projesini biz yaptık. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 13 milyar dolar seviyelerinde. Bunu 20 milyar dolar seviyesine çıkarmalıyız. Bunla ilgili çalışma yapmalıyız. Bu rakamı yakalayabilecek potansiyele de sahibiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Büyükelçi Barba’nın ardından konuşan, İspanya’nın İstanbul Ticaret Ataşesi Lourdes Cuevas da İspanya’ya dair detaylı bilgilendirme yaptı.

Toplantı, soru cevap bölümüyle sona erdi. Programın sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay tarafından İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzales Barba’ya günün anısına plaket ve hediye takdim edildi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
23°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19