banner13

banner14

SEKTÖRÜN LİDERLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

Celal Demir tecrübelerini öğrencilerle paylaştı

KENT SİAD'LARI 10.01.2019, 09:29 17.01.2019, 14:51
SEKTÖRÜN LİDERLERİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURUYOR

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), üniversite-sanayi işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile imzaladığı protokol gereği, Bursa inşaat sektörün önde gelen temsilcilerini öğrencilerle buluşturmaya devam ediyor.

UÜ Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü öğrencileriyle düzenlenen söyleşide bir araya gelen Akyükselen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Demir, iş hayatında edindiği tecrübelerin yanı sıra, firmaların özellikle gayrimenkul danışmanlarını hangi kriterlere göre belirlediğini öğrencilere aktardı.

Uludağ Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Elif Karakurt Tosun rehberliğinde gerçekleşen söyleşiye, çok sayıda Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü öğrencisi katıldı. Öğrenciler, sektöre ve hayata dair tecrübelerini aktaran Celal Demir’i dikkatle dinledi.

En önemlisi satış…

Goldenbahis line-height: 16.8667px; font-size: 11pt; font-family: Calibri, sans-serif;">Müteahhit firmaların satış süreçleri hakkında öğrencilere bilgiler veren Celal Demir, “Bizim işimizin en önemli kısmı şüphesiz satış. Bunu doğru yapabilmek için de kesinlikle bilinçli hareket etmek gerekiyor. Ülkemizde gayrimenkul pazarlaması noktasındaki bilinç ne yazık ki henüz oturmuş değil. Ancak biz özellikle satış sonrası hizmet vermeyi, yeni satışlara ulaşmakta önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Böyle olduğu içindir ki, son dönemdeki müşterilerimizin yaklaşık yüzde 30’u bizden daha önce kendisi veya akrabası konut almış kişiler” şeklinde konuştu.

İhtiyacı iyi analiz etmeli…

Gayrimenkul danışmanının müşteriye güven vermesi gerektiğini de anlatan Celal Demir, “Gayrimenkul danışmanı, müşterinin ihtiyacını çok iyi analiz etmeli ve karşı tarafa güven vermeli. Projeyi ve müşteriye sağlayacağı faydaları iyi anlatması gerekiyor. Bunu kesinlikle abartmak, olmayanı anlatmak olarak algılamayın. Olanı doğru bir şekilde anlatması gerekiyor. Bunun sınırını iyi çizmek gerekiyor çünkü fazlası güven kaybına yol açabiliyor” dedi.

Reklam dijitale kaydı…

Gayrimenkul fiyatlandırmasında en etken rolü arsa-arazi konumu olduğunu ifade eden Demir, gayrimenkul satışında reklamın önemine de değindi. Reklam yöntemlerinin dijital ortamlara kaydığını belirten Celal Demir, “Artık herkesin elinde akıllı telefon var ve tüm ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyor. Biz de Akyükselen İnşaat olarak bu konuya özel olarak çalışıyoruz” diye konuştu.  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
açık
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19