banner13

banner14

YALÇIN ARAS GÜVEN TAZELEDİ

NİLSİAD 'İş İnsanları Derneği' oldu

KENT SİAD'LARI 04.02.2019, 10:27 04.02.2019, 11:29
YALÇIN ARAS GÜVEN TAZELEDİ

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (NİLSİAD) 11. Olağan Genel Kurul Toplantısında Başkan Yalçın Aras güven tazeleyerek Yeniden NİLSİAD Başkanlığına seçildi. Genel Kurulda, NOSAB Müteşebbis Heyet üyeleri de belirlenirken NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı da Erol Gülmez oldu.

 

Hüseyin Yılmaz’ın Divan Başkanlığında gerçekleştirilen NİLSİAD’ın 11. Olağan Genel Kurulun açılışında konuşan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fikri Ünal, NOSAB’ın 285 adet sanayi tesisi, 20 bin çalışanı ve yaklaşık 1 milyar dolar ihracatıyla Bursa ve ülke ekonomisinin önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu ifade etti.

 

2019 yılında planlanan bütçe 233 milyon TL

 

Bölgede faaliyet gösteren 285 firmanın, yüzde 35’inin Otomotiv, yüzde 28’inin Makine-Metal, yüzde 11’inin Tekstil, yüzde 15’inin Plastik-Ambalaj-Kimya ve yüzde 11’inin de diğer farklı sektörlerde olduğunun altını çizen Ünal, “Bölgemizde 2017 yılında 107,5 milyon TL ve 2018 yılında ise 142,5 milyon TL bütçe gerçekleşmiştir. 2019 Yılı için planlanan bütçe ise yatırımlar dâhil 233 milyon TL’dir” dedi.

 

Ünal’dan kreş vurgusu

 

Ünal şöyle konuştu: “ İmar ve İskân sorunlarının çözülmesine yönelik ‘İmar Barışı’ yasası çerçevesinde; konferans salonunda Bölgemiz sanayicilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Konuyla ilgili çalışmalar devam etmektedir.  Bursa ve Türkiye için önemli ve örnek bir proje olan Nosab İdari ve Sosyal Hizmetler Binası’nda yer alan ve NOSAB olarak kadın istihdamı oranının artırılmasını amaçlayan kreş binası da çok önemlidir. Kreşimiz; Eylül-2018 itibariyle hizmete açılmıştır. Daha önce Mili Eğitim Bakanlığına devrettiğimiz Nosab İlköğretim Okulu’ndan sonra, Bölgemizdeki Kadın çalışanlara hizmet verecek olan Kreş,  bizim için ayrı bir heyecan kaynağı olmuştur.”

 

Birçok farklı alanda çeşitli faaliyetler

 

NİLSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras da, Başkanlığı dönemi boyunca yaptıkları faaliyetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Aras şunları söyledi: “Dönem içinde ekonomi başta olmak üzere, sosyal, eğitim, spor ve kültürel alanda çeşitli faaliyetlerimiz oldu. 2017-2018 Döneminde 85, 2018-2019 Döneminde ise 106 başarılı öğrenciye burs verdik. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne talebi üzerine bir adet motosiklet, koruma, genel güvenlik, trafik ve asayiş başta olmak üzere koruyucu, önleyici, caydırıcı, adli hizmetlerinde kullanılmak üzere teslim edilmiştir. Bizim de içinde bulunduğumuz ve Bursa’daki bazı OSB’lerin ve OSB’ler bünyesindeki SİAD’ların başkanları ve yöneticilerinin ortak kararıyla OSB SİAD’ları Bursa Platformu kurulmuştur. OSB SİAD’ları ile birlikte hareket ederek NOSAB, DOSAB, BOSİAD, BTSO, Uludağ OSB, ile birlikte ortak toplantılar yapılmış ve ara eleman, ekonomik kriz, sanayicinin farklı sorunları, elektrik ve doğalgaz problemleri, OSB’ler ile ilgili kanun değişikliğinde OSB Platformunun görüşleri alınması gibi konular ele alınmış, neticeye direk gitmek için tutanak haline getirilmiş ve gerekli yetkili mercilere gönderilmiştir.”

 

“Meslek/Teknik Lise Projesi’ni hayata geçireceğiz”

 

Aras konuşmasını şöyle noktaladı: “NOSAB’ ın çevre yollara olan bağlantısı, otobana bağlantısı ve altyapı çalışmaları için Belediye Başkanlarımızla görüşmeler yaptık ve konu takip edilmektedir. Yeni idari binamızın hizmete girmesi ile Derneğimiz; toplantı, konferans, mesleki eğitim, bilgi edinme vb. konularda sanayicimize yardımcı olacak faaliyetlere daha çok ağırlık vermeye başlamıştır. Sanayicimizin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla, Bölgemizde Meslek/Teknik Lise Projesi hayata geçirilmesi düşünülmektedir. Gönüllülük esasıyla da bir Cami yapılması planlarımız arasında bulunmaktadır.”

 

NİLSİAD Genel Kurulu’nda faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunup kabulü ve Yönetim Kurulu ile denetim kurulunun ibra edilmesinden sonra, tüzük değişikliği önergesi de kabul edilerek NİLSİAD’ın ismi Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak değişti.

 

Yönetimler şu isimlerden oluştu

 

Yapılan seçimlerde NİLSİAD Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu:

Nilsiad Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aras,

Yönetim Kurulu Üyeleri: Abidin İzmirli, Hüseyin Zümbülova, Mustafa Dayanıklı, Nazım Top

 

Yalçın ARAS’ın Müteşebbis Heyet Başkanlığında da Müteşebbis Heyet şu şekilde oluştu:

Yalçın Aras  (Müteşebbis Heyet Başkanı), Levent N. Bezmez, M.Fikri Ünal, Ahmet Ş. Gündoğdu, Hüseyin Yılmaz, Erol Gülmez, Metin Şenyurt, Hüseyin Burak Aras, Özgür Yıldız, Hakan Gündoğdu, Şükrü Sekmen, Mustafa Ağırman, Yahya Beyce, Şirzat Karayel, Zarif Alp seçildiler.

 

Öte yandan NOSAB Yönetim Kurulu’nda da, Nosab Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez,

Başkan Vekili Metin Şenyurt, Üyeler: Hakan Gündoğdu, H. Burak Aras, Özgür Yıldız’dan oluştu.

 

Yeni Başkan teşekkür etti

 

Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda seçilen Müteşebbis Heyet Üyeleri sonrasında Nosab Yönetim Kurulunu belirlemek üzere bir araya geldiler. Yapılan Müteşebbis ve Yönetim Kurulu toplantıları sonrası,  Nosab Yönetim Kurulu Başkanlığına Erol Gülmez Seçildi. Daha sonra kısa bir  teşekkür konuşması yapan NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez de, kendisine desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti. “20 yıl önce çıkılan bu yolda bugünlere geldik” diyen Gülmez bu süreçte büyük emekleri olan önceki dönem başkanları;  Yalçın Aras, Levent Bezmez ve Mehmet Fikri Ünal’a, NİLSİAD ve Müteşebbis Kurul üyelerine, Bölge sanayici ve iş adamlarına da teşekkürlerini sundu. Gülmez, “Bu dönem beraber çalışacağımız ekip arkadaşlarımızı hep gençlerden oluşturdum. Dinamik ve heyecanlı bir ekip olacağımıza ve iyi işler yapacağımıza inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.



Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
14°
parçalı az bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19