banner13

banner14

“Tek derdim Bursalının gönlünde iz bırakmak”

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (NİLSİAD) tarafından düzenlenen “Değerler Buluşuyor Tecrübe Konuşuyor” söyleşileri, Bursa Ticaret Borsası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi, Matlı Gıda Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile tamamlandı.

SEKTÖRLER 14.10.2020, 16:06 14.10.2020, 16:15
“Tek derdim Bursalının gönlünde iz bırakmak”

Soğan tüccarlığıyla başlayan hikâyenin şu an Türkiye’nin yemcisi konumuna geldiğini belirten Matlı, 35 kişiyle başlanan yolculuğun şu an 1000 kişiyle devam ettiğini söyledi. Matlı, küçük yaşlardan itibaren babasının yanına gidip işi öğrendiğini, babasının kendisini çocukluktan beri hayatın ve ticaretin gerçekleriyle iç içe yetiştirdiğini ifade etti.

“Yeni yatırımlarla büyüyoruz”

Gelecek dönem hedefleriyle ilgili konuşan Matlı şunları söyledi: “3 binin üzerinde tedarikçi, 700’ün üzerinde bayii, 150 bin son nokta yetiştiriciyle iş yapan bir firma haline geldik. 3 tane daha yeni yem fabrikası yatırımımız var. Bir taraftan da yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili bazı düşüncelerimiz mevcut. Yani yatırımlarımız ve büyümemiz devam ediyor” dedi. “İyi bir sanayici olmak istiyorsanız ticareti bilmek yetmiyor, iş organizasyonunu, müşteri ilişkilerini ve satın alma süreçlerini yönetiyor olmanız gerekiyor” diyen Matlı, “Biz büyürken bir yandan da meslektaşlarımızı da büyütüyor, yeni bir döneme geçiyoruz. Aynı şeyi Gaziantep’te de yaptık. Şimdi Diyarbakır ile ilgili bir yatırım düşüncemiz var. Oradaki meslektaşlarımızdan yoğun talep alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bursa otomotiv ve tekstilde marka bir kent”

Bursa’yı çok sevdiğini de dile getiren Başkan Matlı, tarımın doğru planlandığı vakit şehrin yeşiline de katkısı olacağına değindi. Matlı şöyle devam etti: “Bursa otomotivde ve tekstilde marka bir kent. Ama Bursa aynı zamanda bir gıda kenti. Tarımı doğru planladığımız, doğru tarım politikaları oluşturduğumuz zaman daha yeşil bir Bursa’ya katkıda bulunacağımıza inanıyorum.” ‘Tek derdim Bursalının gönlünde iz bırakmak’ diyen Matlı, “Kim hangi ünvan ve görevle bir göreve çağırırsa beklentisiz giderim” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
18°
kapalı
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19