banner13

banner14

AİMSAD'da yeni dönem

Ağaç işleme makineleri ve yan sanayisinde faaliyet gösteren üye firmalar arasında iş birliği, dayanışma ve bilgi alışverişi sağlamak amacıyla 2014 yılında kurulan AİMSAD, 33 üye firmasının katılımıyla gerçekleştirdiği 3. Olağan Genel Kurul’da, Başkanlığa İsmet Toktaş’ı seçti

ÜLKE SİAD'LARI 16.04.2021, 13:17
AİMSAD'da yeni dönem

Ağaç işleme sektörünün sesi olma amacıyla 29 üyeyle faaliyete başlayan ve kurulduğu 6 Haziran 2014 tarihinden bugüne kadar ulaştığı 66 üyeyle birçok başarılı projeye imza atan Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD), 33 üye firmasının katılımıyla gerçekleştirdiği 3. Olağan Genel Kurul ile başkanlığa İsmet Toktaş’ı seçti. Pandemi önlemleri çerçevesinde Bursa Sheraton Otel'de gerçekleştirilen genel kurulda, AİMSAD, yenilenen yönetim kurulu ile sektör için fayda sağlayacak projelere imza atacağının altını çizdi.

DERNEK İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ

AİMSAD 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan tüzük değişiklikleri kapsamında, oy birliğiyle dernek isminin değiştirilmesine karar verildi. Buna göre derneğin yeni ismi; “Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği” oldu.

“HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ”

Seçim sonrası konuşma yapan AİMSAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş; “Bildiğiniz gibi yaklaşık yedi yıldır AİMSAD Yönetim Kurulu’nda görev almaktayım. Açıkçası, yeni yönetimde çok büyük bir değişim olmadığını, aramıza genç arkadaşların katıldığını görebilirsiniz. Yapacağımız hizmetler aynı paralelde devam edecek. Geçen dönemlerde yaptığımız aktiviteleri daha hızlı bir şekilde yapmaya çalışacağız. Bildiğiniz gibi bir yıldır süren ciddi bir pandemi süreci var, bu nedenle faaliyetlerimizde sarkmalar oldu. Hedefimizdeki projeleri gerçekleştirmekte zaman zaman zorlanıyoruz. Ama yeni dönemde bunları hayata geçirmeye çalışacağız. Hepimiz aynı gemideyiz. Sektör olarak hepimiz aynı kaptan yemek yiyoruz. Hepimiz birbirimizi korumak ve büyütmek zorundayız. Türk ağaç işleme makine sektörü bence hala hak ettiği noktaya gelmiş durumda değil. İleriki dönemde, bu sorunların hepsini ortak çözümlerle, ortak pazarlama etkinlikleriyle çözüme ulaştırmaya çalışacağız. Bu üç yıllık yeni dönemde iletişimi artıracağız. Kendi dönemim için bunu sizlere taahhüt ediyorum. Komitelere gelecek olursak, Basın-Yayın ve Tanıtım ile Fuar Komitelerini tebrik etmek istiyorum. En başarılı komiteler. Ancak diğer komitelerde çok fazla etkili olamadık. Yeni komite düzenini biraz daha farklı düşünüyoruz. Onayladığımız tüzük değişikliğinin ön gördüğü gibi; komite başkanlarını artık yönetim kurulu belirleyecek. Amacımız komitelerin, yönetim kurulu ile daha iyi bir iletişim halinde olmasını sağlamak” diye konuştu.

“ÇOK DAHA AKTİF BİR YÖNETİM OLACAĞINI GÖRÜYORUM”

Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yapan Mustafa Erol, dernek olarak yürütülen çalışmalara değindi. Erol; “AİMSAD olarak önemli birçok proje ve çalışmayı hayata geçirdik. Ama pandemi nedeniyle hayata geçiremediğimiz projelerimizde maalesef oldu. Şahsi fikrim, dernek çatısı altındaki komitelerimizin başarı oranı yüzde 50. Bazı komitelerimiz çok iyi çalıştı ve önemli başarılara imza attı. Basın Yayın Komitemiz olsun, Fuar Komitemiz olsun başarılı bir yılı geride bıraktı. Bununla beraber İmalatçılar Komitemizin de bazı çalışmaları çok çok kıymetli. Eğitim Komitemizde de keza başarılı olduk. Ama maalesef bazı komitelerimiz çalışamadı. Onlarla alakalı da yeni dönemde, yeni çalışmaları ve projeleri olacaktır” dedi. Yeni yönetime başarılarını ileten Mustafa Erol sözlerine şöyle son verdi: “Mevcut yönetime yakın bir yeni yönetimle devam edeceğiz gibi görünüyor. Ama çok daha aktif bir yönetim olacağını da görüyorum. İnşallah şu pandemi illetinden bir an önce kurtulursak hızlanacağımıza olan inancım tam.”

“AİMSAD’ı sektör içerisinde en iyi şekilde temsil etme gayreti içindeyiz”

Faaliyet Raporu’nu üyelerle paylaşan AİMSAD Genel Sekreteri Arif Onur Kaçak; “Kuruluşumuzun üzerinden yaklaşık yedi yıl geçti. Derneğimizi makine sektörü içerisinde en iyi şekilde temsil etme gayreti içindeyiz. Güncel üye sayımız 66, üyelerimizin yaklaşık yüzde 95’i üretici konumunda. Yönetim Kurulumuz üç yıllık dönemde 50 toplantı gerçekleştirdi. Bu süreç boyunca 6’sı yurtiçi, 15’i yurt dışı olmak üzere toplam 21 fuara katılım sağladık. Toplamda 3 yıl içinde 198 adet toplantıya ya katılım sağladık ya da organize ettik. Bu da gösteriyor ki; AİMSAD olarak 3 yıl içerisinde her 5,5 günde bir toplantı gerçekleştirmiş ya da katılım sağlamışız. Pandemiyle birlikte yazılım alt yapıları inanılmaz bir atağa geçti. Bu nedenle hem derneğin hem de dergimizin web sitesini yeniledik. Online dergi sitemiz, dergimizin yayınlandığı günden beri, aktif durumda” dedi.

AİMSAD’ın yeni yönetim kurulu listesi şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Toktaş

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yesari Yerli

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürkan Necipoğlu

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Erol

Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kenan Arıcı

Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Dinç

Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Aksu

Yönetim Kurulu Üyesi Tijen Akoğlu

Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mızrak

Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Altun

Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Korcan Aloğlu

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19