banner13

banner14

MÜSİAD, veresiye defterindeki borçları ödedi

“Üye, Ülke ve Ümmet” diyerek Osmanlı’dan günümüze değin yaşatılan bir geleneğini sürdüren ve gelecek nesillere aktarmak için gayret eden Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi üyeleri, ihtiyaç sahiplerinin bakkal borçlarını ödedi.

ÜLKE SİAD'LARI 01.05.2020, 18:03
MÜSİAD, veresiye defterindeki borçları ödedi

MÜSİAD Bursa Şubesi üyeleri ayni yardımlarının yanı sıra nakdi yardımlarla da ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdü.

Osmangazi ilçesindeki 10 mahalle bakkalına giden MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Biçer, ihtiyaç sahibi vatandaşların bu bakkallardaki toplamda 25 bin lira değerindeki borcunu kapattı.

OSMANLI’DAN MİRAS

“Zimem Defteri” geleneğini Osmanlı’dan günümüze kadar devam ettiğine dikkat çeken MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, “’Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerif’ini her zaman kendisine şiar edinmiş milletimiz, medeniyetimizin anlamlı miraslarından Zimem Defteri ile Ramazan bereketini paylaşıyor. İnsanlığın bugün iyiliğe her şeyden daha çok ihtiyacı var. Bu anlayış doğrultusunda “Üye, Ülke ve Ümmet” diyerek Osmanlı’dan tevarüs ettiğimiz geleneğimizi özenle yaşatıyor ve gelecek nesillere aktarmak için gayret ediyoruz” dedi.

Şube olarak her yıl benzer yardımlar yaptıklarını ve bu gibi hayırlara önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirten Kemal Ermiş, “Halkımızın Ramazanı ayını tebrik ediyorum. Bu koronavirüs günlerinin de bir an önce geçmesini, vatanımızın hızlı bir şekilde normale dönmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

İŞADAMLARINA TEŞEKKÜR

İhtiyaç sahiplerinin borçlarının ödendiği bir bakkalı işleten Zekeriya Meriç de mahallesindeki bazı vatandaşların maddi sıkıntıları nedeniyle veresiye alışveriş yaptığını işarete etti. Meriç, çeşitli nedenlerle borçlarını ödeyemeyen vatandaşların borçlarını satın alan işadamlarına teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
15°
parçalı bulutlu
Günün Anketi Tümü
Hangi Ülkenin Aracını Kullanıyorsunuz?
banner19